Publicitat
policia nacional
Terrassa

Detingut el propietari d’un bar de Terrassa per explotar un cambrer

Operatiu de la Policía Nacional a Ca n’Anglada

Dotació del Cuerpo Nacional de Policía

La Policía Nacional ha detingut el propietari d’un bar de Terrassa acusat d’un delicte contra els drets dels treballadors, d’explotació laboral a un cambrer. Aquest, en situació irregular a Espanya, treballava sense contracte, 10 hores al dia i no havia gaudit d’un sol dia de vacances en els darrers tres anys. El local està ubicat a Ca n’Anglada.

Unes informacions anònimes adreçades al portal web de la policia van fer activar la investigació. Uns ciutadans indicaven les seves sospites sobre l’explotació laboral d’un home d’origen marroquí en un bar de Terrassa l’activitat del qual no semblava legal.

El Cuerpo Nacional de Policía i la Inspecció de Treball van realitzar una inspecció en l’establiment el passat mes de juliol, i van confirmar les sospites. Allà es trobava el treballador, que estava residint a Espanya de manera irregular. No tenia contracte de treball i no estava donat d’alta en la Seguretat Social. No tenia assegurança mèdica, ni descans per dinar, ni vacances.

Espantat

El cambrer semblava espantat. Temia les represàlies del responsable del local. Treballava en aquell bar des de feia tres anys en les mateixes condicions: sis dies a la setmana, 10 hores diàries, 700 euros de sou al mes, sense vacances.

La víctima, d’origen marroquí, no tenia papers ni arrelament social ni familiar. El propietari del bar coneixia aquestes circumstàncies qun li va proposar la feina, que el treballador estava pràcticament obligat a acceptar amb les dures condicions que comportava.

L’empresari, també d’origen marroquí, va ser detingut per agents de la Comisaría Local, del carrer de Baldrich. La setmana passada, el Cuerpo Nacional de Policía va informar d’una altra operació similar efectuada també a Terrassa i que va acabar amb la detenció d’un ciutadà pakistanès imputat per l’explotació d’un compatriota en un supermercat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Detingut el propietari d’un bar de Terrassa per explotar un cambrer
To Top