Publicitat
Obres d'urbanització al Carrer de Fiñana entre el Roc Blanc i Can Trias Nebridi Aróztegui (1)
Terrassa

Terrassa s’obre a l’oest amb el pla de millora del Roc Blanc

Les obres de nous vials han començat i acabaran al gener del 2023

Un ciutadà, aquest divendres enregistrant les obres / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Són 36.110 metres quadrats distribuïts en set solars que fins fa unes setmanes estaven dominats per matoll, esbarzers, arbres i residus en terrenys ondulats. Les excavadores clivellen les parcel·les. Han començat les obres de l’ambiciós projecte d’urbanització del Pla de Millora Urbana del Roc Blanc. O sigui: Terrassa derroca la seva frontera oest sense urbanitzar i aplana el límit amb Viladecavalls, donant continuïtat a la ciutat al final dels carrers de Bailén, Fiñana, Nàpols i Palet i Barba. Els treballs acabaran al gener del 2023.

Les obres no les promou l’Ajuntament, sinó la junta de compensació del Pla de Millora del Roc Blanc, una entitat urbanística col·laboradora integrada pels propietaris dels terrenys que es va inscriure com a tal en la Generalitat a l’agost del 2016, encara que el consistori ja havia aprovat la constitució de la junta al maig del 2015. Fa uns mesos, la presidència d’aquest organisme va recaure en un representant de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb).

El front de la ciutat

El projecte d’urbanització va ser aprovat definitivament per l’Ajuntament al maig del 2014 i el seu objectiu és “consolidar el front de la ciutat a l’alçada del barri del Roc Blanc”, completant el teixit urbà, prolongant la trama de sòl urbà fins al límit amb el terme municipal de Viladecavalls. El sector a desenvolupar és el situat en l’extrem oest de Terrassa. Limita al sud amb la carretera C-58 i la carretera d’Olesa. A l’est, amb el carrer de Bailén, al nord amb els carrers de Sicília i de Fiñana i a l’oest, amb el límit de Viladecavalls. La zona té un desnivell de 19 metres, amb el punt més baix al carrer de Bailén i el més alt, a la frontera amb Viladecavalls.

Obres d'urbanització al Carrer de Fiñana entre el Roc Blanc i Can Trias Nebridi Aróztegui (3)

Obres d’urbanització al carrer de Fiñana / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El contingut del projecte preveia la construcció d’un nou vial de connexió, que travessa els terrenys de sud a nord, proposat pel Servei de Carreteres de la Generalitat per enllaçar amb la B-40 a través de les Aymerigues. La junta de propietaris cedirà aquest sòl i serà l’administració pública la que executi les obres concretes del vial.

Densitat

Quan el pla d’urbanització estigui finalitzat, un mínim del 55% passarà a sòl públic, i un màxim del 45% serà per a ús privat per a la construcció d’uns 260 habitatges, amb una densitat màxima de 81,11 habitants per hectàrea. El projecte desenvoluparà un vial que connectarà els carrers de Nàpols i de Palet i Barba i contempla la instal·lació de quatre papereres i 22 aparcaments per a bicicletes, a més de zones verds i més de 90 arbres.

En principi, les obres s’executaran en una sola fase en un termini fixat en sis mesos, per la qual cosa tot apunta que acabaran el gener del 2023. Terrassa haurà consolidat la seva trama urbana en el segment oest del terme, allà on limita amb Viladecavalls.

Obres d'urbanització al Carrer de Fiñana entre el Roc Blanc i Can Trias Nebridi Aróztegui (10)

L’àmbit d’actuació és de més de 36.000 metres quadrats / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Nous carrers, nous jardins, nou mobiliari urbà, terrenys preparats per a noves promocions immobiliàries. El pla ja parlava d’una espera de set anys per emprendre la urbanització a partir de l’aprovació del pla i del projecte de reparcel·lació. El pressupost, només per aquests treballs bàsics realitzats entre el juliol del 2022 i el gener del 2023, superava el milió d’euros. Inclou els costos de les demolicions, el moviment de terres i la gestió dels residus, la pavimentació, les obres de clavegueram i xarxes de serveis, el mobiliari urbà, l’enllumenat, la jardineria i la xarxa de reg i els elements de seguretat i salut dels treballadors.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa s’obre a l’oest amb el pla de millora del Roc Blanc
To Top