Publicitat
Terrassa

Prealerta per sequera en la unitat que abasteix Terrassa

Aigua

L’embassament del qual depèn el subministrament de la ciutat, es troba en aquesta situació

L'ús domèstic no patirà restriccions si es manté aquest escenari

Terrassa es troba en un estat de prealerta per sequera com determina el visor de la sequera de la Generalitat de Catalunya. La ciutat està adscrita a la Unitat d’Explotació número 13, la que correspon a l’embassament Ter- Llobregat, que és el que es troba en aquesta situació de prealerta. L’estat de les reserves d’aigua als embassaments a Catalunya en aquests moments és del 40%. L’estat pluviomètric, segons assenyala el visor, és de sequera severa.

De moment, l’estat de prealerta no obliga a restriccions i estan assegurats, els subministraments de caràcter domèstic, els regs, públics i privats, la neteja de carrers i mobiliari urbà o les fonts ornamentals, entre altres. També, segons el visor de la sequera, no hi ha restriccions, estan en prealerta, per a les piscines, les granges, la neteja de vehicles i l’eliminació de pols a l’aire.

Estan establerts cinc colors del semàfor de la sequera, que representen els diferents escenaris, en cas de ser declarats, en qualsevol dels divuit àmbits en què s’ha dividit el territori de les conques internes de Catalunya. El de color blau determina un estat de normalitat mentre  que el verd, en el qual està immers Terrassa en aquests moments, representa un escenari de prealerta. El de color groc marca un estat d’alerta, el taronja un escenari d’excepcionalitat mentre que el vermell indica l’estat d’emergència.

El semàfor verd s’estableix quan hi ha evidències de possible sequera. Es declara quan les reserves baixen per sota del 60%, com és el cas, i es procedeix a activar mesures preventives de cara a una possible aplicació per quan arribi la fase següent, que seria la d’alerta. Amb aquest estat, l’Agència Catalana de l’Aigua adequa la situació a l’escenari que preveu el Pla de sequera per a cada estat dels cinc possibles, segons s’ha establert a l’administració.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top