Publicitat
Terrassa

Fortes pluges aquest dimecres a Terrassa

Els forts ruixats han acabat passant per Terrassa amb molta virulència i intensitat

La riera de Les Arenes, a la confluència de l'avinguda del Vallès i la carretera de Rubí

Aquest dimecres s’ha desencadenat el segon aiguat a la ciutat després del que va caure el dissabte 6 d’agost. Terrassa estava avui en alerta per fortes pluges. No s’han produït fins a darrera hora del dia, però ha plogut amb abundància damunt de la ciutat.

Han descarregat xàfecs que han deixat més de 60 litres per metre quadrat. Poques hores abans de l’inici de la tempesta, lluia el sol. Han estat xàfecs estàtics, que han anat regenerant-se i han deixat precipitacions molt importants, en alguns llocs en forma de calamarsa.

L’alcalde Jordi Ballart, que s’ha traslladat a la ciutat, ha anunciat l’activació del Pla d’Emergència Municipal i ha demanat precaució a la ciutadania.

La riera de Les Arenes baixava al vespre plena d’aigua, especialment a la zona de Les Fonts, en direcció a Rubí. A diverses zones de la ciutat, l’acumulació d’aigua ha provocat que el clavegueram col.lapsés, generant grans bassals que han dificultat la circulació de vehicles i de vianants.

La Policia Municipal i els diferents serveis d’emergències han hagut de dur a terme diferents actuacions per retirar l’aigua acumulada en poc espai de temps, per bé que no s’han hagut de lamentar afectacions de consideració.

La pluja ha originat retencions a la C-58 en sentit Barcelona. Passades les 21 hores s’ha hagut de tallar un carril entre els punts quilòmetrics 19,5 i 21 a causa dels abundants bassals que anegaven l’asfalt.

L’alerta per fortes pluges continua activada i dijous es podrien repetir episodis de fortes pluges i ratxes de vent a la ciutat. S’espera que caiguin ruixats entre les 14 i les 18 hores. De cara al cap de setmana, el sol anirà guanyant terreny.

A banda d’Olot, on els xàfecs han donat quantitats de més de 90 litres per metre quadrat, Terrassa i la seva zona d’influència ha estat la zona que més s’ha vist afectada per aquests aiguats tardans. Gairebé tot el Vallès Occidental s’ha vist afectat per u a tempesta que ha descarregat també amb força sobre la zona del Baix Llobregat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Fortes pluges aquest dimecres a Terrassa
To Top