Publicitat
Terrassa

Nova campanya del Banc de Sang de Terrassa per impulsar les donacions

L’estiu ha estat complicat i s’espera que la crida serveixi per recuperar les reserves

/ Nebridi Aróztegui

Després d’un estiu complicat a nivell de donacions, el Banc de Sang de MútuaTerrassa engega una nova iniciativa per recuperar el ritme. Conjuntament amb Salt Idiomes, inicia una campanya que es durà a terme de l’1 al 30 de setembre amb l’objectiu d’impulsar la donació.

Com a reclam i coincidint amb l’inici escolar, l’acadèmia sorteja un curs d’anglès entre tots els que s’apropin a fer una donació de sang, plasma, plaquetes o llet materna. La persona guanyadora del curs podrà triar el nivell, horari i centre de Salt Idiomes que s’ajusti més a les seves necessitats.

Es parteix d’un estiu complicat per la donació de sang, que ha disminuït més del que ja és habitual en períodes de vacances per diversos motius: les onades de calor, la setena onada de Covid i el primer estiu en dos anys de pandèmia sense restriccions, on s’ha notat que la gent tenia ganes de viatjar i segons el destí, cal esperar un temps per poder tornar a donar sang.

Des del Banc de Sang esperen que amb aquesta campanya i la tornada a la rutina es recuperi el ritme de donacions i es remuntin les reserves de sang. Ara hi ha poc més de 5.000 unitats de sang en reserva a Catalunya, el que equival a les necessitats dels hospitals dels cinc propers dies, quan l’òptim seria tenir reserves per a 8-10 dies.

“La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals. Sempre diem que una donació salva la vida a tres persones, ja que de cada bossa de sang surten tres components: els glòbuls vermells, el plasma i les plaquetes; que es transfonen segons les necessitats de cada pacient”, apunten des del Banc de Sang, que anima també tots els donants que tinguin entre 18 i 40 anys a registrar-se com a potencials donants de medul·la òssia.

Per donar, es pot reservar hora a donarsang.gencat.cat/mutuaterrassa en horari de dilluns a divendres de 9 a 20 hores i dissabtes de 9 a 14:30 hores.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Nova campanya del Banc de Sang de Terrassa per impulsar les donacions
To Top