Publicitat
Terrassa

La memòria imprescindible dels fets de 1713

Esquerra Republicana Terrassa i Jovent Republicà Terrassa han recordat el saqueig i incendi de la vila de per part de les tropes borbòniques

Un moment de l'acte celebrat a la plaça de la Torre del Palau / lluís clotet

Esquerra Republicana Terrassa i Jovent Republicà Terrassa han recordat el saqueig i incendi de la vila de per part de les tropes borbòniques. Com cada any, s’ha fet memòria de totes les persones que el 4 de setembre de 1713 van defensar la sort de la població. L’acte, celebrat a la plaça de la Torre del Palau, ha consistit en uns parlaments, a càrrec d’Àlex Aranda, secretari d’Acció del Jovent Republicà, Ona Martínez, portaveu del grup municipal d’ERC-MES i candidata a les eleccions municipals de la ciutat, i Mertitxell Serret, diputada del Parlament de Catalunya, i ha finalitzat amb una ofrena floral a la Casa del Poble.

Aranda s’ha referit als fets que van passar llavors i ha lamentat que els assaltants eren tropes “d’una família que encara regna i que encara té molts privilegis”. Martínez, per la seva banda, ha parlat que fer memoria és imprescindible per poder construir i ha afegit que “saber d’on venim serveix per saber on hem d’anar”. La portaveu del partit republicà a l’Ajuntament de Terrassa també ha assenyalat que “venim d’aquells terrassencs que van resistir i que van decidir continuar construint” i que la ciutat “ha demostrat la seva capacitat de renéixer”. Terrassa, ha dit, “és una ciutat de treballadors que es reinventa constantment”.

Finalment, abans de l’ofrena floral, Serret ha dit que els fets de 1713 “encara els sentim a prop, perquè la lluita no s’ha acabat i ens han demostrat que som resilients”. La diputada al Parlament ha comentat que “el nostre futur no ha estat mai una bandera ni un pensament únic”, sinó que “sempre ha estat les persones”. També ha manifestat que “la lluita és contra els que volen imposar i oprimir i a favor de les persones” i ha afegit que “lluitem pel dret a decidir el nostre futur” i que “volem la república catalana per la llibertat i la prosperitat”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top