Publicitat
Terrassa

Veïns i botiguers de la Maurina rebutgen el trànsit del centre

La desviació del trànsit d’Arquimedes i de Galileu a vies com l’avinguda d’Àngel Sallent fan saltar les alarmes a residents i comerciants de la Maurina, mentre que a Ca n’Aurell observen els canvis amb ull crític

Trànsit al carrer d’Arquimedes. Per aquesta via i pel carrer de Galileu passen cada dia 20 mil vehicles, en una proporció similar a cada vial / Alberto Tallón

”Carrer Arquímedes amb excés de trànsit. La propera vegada agafa la B-40, Ronda de Ponent o avinguda d’Àngel Sallent. Ajuda’ns a reduir el trànsit de pas” es llegeix en diferents senyalitzacions dissuasives instal·lades als carrers Arquimedes i Galileu. Aquesta és la primera resposta de l’Ajuntament de Terrassa davant de les queixes dels veïns dels dos carrers del centre, afectats per un gran volum de trànsit des de fa temps.

La plataforma Salvem Galileu i Arquimedes va celebrar la mesura esperant actuacions futures de l’ajuntament, però els senyals han aixecat polseguera i els veïns i comerciants els barris propers rebutgen la possible desviació del trànsit als seus carrers. Els senyals són una recomanació i no una norma, però ja s’estudien els efectes que tindrien els canvis en la circulació si no fos així.

Mentre els veïns de Ca n’Aurell observen amb cautela les mesures, celebrant la descongestió de les dues vies polèmiques, però amb por pels carrers paral·lels, els terrassencs de la Maurina temen pel trànsit en punts com l’avinguda d’Àngel Sallent. L’associació de veïns ha condemnat clarament les mesures: “sembla que el nostre ajuntament va desviant tot el trànsit cap a la Maurina. Treu el problema del centre per desviar-lo cap al nostre barri”, denuncien en una publicació a Facebook.

Punt crític

Per a Raül Sànchez, de l’associació de veïns de la Maurina, la problemàtica no és nova, ja que creu que “és el que passa des de sempre, manca d’informació i de previsió a l’hora de prendre mesures”. Per ell, el punt calent del barri de la Maurina és l’avinguda d’Àngel Sallent, una de les propostes alternatives al pas per Galileu i Arquimedes. “Suposo que els canvis de mobilitat s’han pactat amb els veïns de Ca n’Aurell, però si les mesures afecten altres barris de la ciutat s’hauria de parlar amb totes les parts implicades”, demana Sànchez.

Els veïns de la Maurina observen des de fa temps el trànsit de l’avinguda, que els preocupa especialment per l’aparcament i la velocitat dels vehicles que la transiten. Amb tot, l’associació assegura que “entenem el problema que tenen al centre”, a la vegada que “s’hauria d’haver plantejat una resposta a nivell ciutat, sense moure el problema d’un lloc a un altre”. Raül Sànchez assegura que l’organització ha començat a mobilitzar-se, demanant una trobada amb el servei de mobilitat de l’Ajuntament.

Comerciants en alerta

Els possibles canvis en la circulació per la ciutat han fet saltar les alarmes també dels comerciants de l’avinguda Àngel Sallent, després que es recomani als qui passen pel carrer Arquimedes que optin per la via del seu barri. La Cristina és botiguera i explica que, tant ella com les seves companyes “no anem mai a treballar en cotxe perquè és impossible aparcar”. Tem que amb un augment del trànsit la situació empitjori. Afegeix que “els clients han de comprar molt de pressa perquè han deixat el cotxe en doble fila o mal aparcat” i que “com més vehicles passin per aquí, pitjor serà la comoditat dels clients per venir a la botiga”.

La Míriam regenta una perruqueria i fa uns anys que va canviar d’habitatge “per no haver de buscar aparcament prop de la feina cada dia, és impossible”. Ara, tot i creure que els seus clients són “molt fidels”, denuncia que “el petit comerç no ho té gens fàcil per mantenir als habituals”. Si el trànsit del centre anés a parar a la seva avinguda, la perruquera considera que “potser aniria bé o malament per aparcar, però segur que acabaríem tots ben contaminats”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Veïns i botiguers de la Maurina rebutgen el trànsit del centre
To Top