Publicitat
Terrassa

Terrassa celebrarà la Diada de l’11 de setembre

Tot i que alguns terrassencs marxaran, com han fet els darrers anys, cap a la manifestació de Barcelona, demà també es commemorarà a la ciutat la Diada Nacional de Catalunya

Ofrena floral de l’any passat, a la plaça de l’Onze de Setembre / lluís clotet

La Diada Nacional de Catalunya se celebrarà demà a tot el país. I també a la nostra ciutat. El dia 11 de setembre es farà la tradicional ofrena floral institucional a les 10 hores al peu del monument “Al vent”, obra d’Albert Novellón, a la plaça de l’Onze de Setembre, a càrrec dels portaveus dels diferents grups municipals, així com de membres de les diverses entitats de la ciutat.

El grup municipal de Ciutadans ha anunciat que no participarà en els actes institucionals de la Diada a Terrassa”. La seva representant, Isabel Martínez, ha “denunciat” que “la Diada fa temps que no representa a tots els catalans, i s’ha convertit en una festivitat privada de l’independentisme, que l’ha fet seva excloent a més de la meitat dels catalans”.

El partit suggereix el dia de Sant Jordi com a “festivitat de Catalunya”. Ciutadans muntarà una carpa a l’avinguda Josep Tarradellas de la nostra ciutat, on repartiran roses per reivindicar el 23 d’abril com la veritable Diada de Catalunya”.

A la manifestació de Barcelona

Molts independentistes es desplaçaran a Barcelona per participar en la manifestació que tindrà lloc a la capital catalana sota el lema “Tornem-hi per vèncer”. La Diada d’enguany tornarà a ser un nou metrònom per calibrar el moment de salut pel qual travessa l’independentisme. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la principal entitat convocant, ha expressat públicament el seu divorci amb les actuacions de bona part dels actors polítics i ERC ja ha anunciat que no hi participarà.

Amb més d’un centenar d’autocars reservats, l’Assemblea Nacional Catalana es planta a les portes de la Diada amb unes “expectatives optimistes” de cara a l’assistència de públic a la manifestació, “malgrat el context polític actual”.

La manifestació d’enguany sortirà de l’avinguda del Paral·lel a la simbòlica hora de les 17.14 hores, passarà pel Moll de la Fusta i el passeig d’Isabel II fins a l’avinguda del Marquès d’Argentera. Acabarà davant l’Estació de França, on s’hi ha instal·lat l’escenari.
A Terrassa, l’Ajuntament va commemorar la setmana passada els fets del dia 4 de setembre, l’incendi i saqueig de la vila de Terrassa l’any 1713, en el marc de la Guerra de Successió. Ho va fer amb la lectura d’un manifest i l’actuació d’Eir grup Vocal al Claustre del Convent de Sant Francesc, que va tenir lloc diumenge passat.

L’efemèride serveix per commemorar els fets que van tenir lloc els dies 3, 4 i 5 de setembre del 1713, durant la Guerra de Successió, quan les tropes borbòniques de Felip V van passar per les armes la vila de Terrassa. Molts habitants es van refugiar en aquell assalt a l’interior del Convent de Sant Francesc, de l’ordre dels frares recol·lectes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top