Publicitat
Piscina de Vallparadís
Terrassa

El número d’usuaris de les piscines de Terrassa puja el 68%

Les instal·lacions han rebut enguany gairebé 150.000 banyistes

Un banyista a la piscina de Vallparadís

Hi havia ganes de bany “normal”, s’han establert dos torns d’entrada, les piscines de Terrassa són de les més barates dels contorns i l’aforament permès per les autoritats sanitàries s’havia ampliat. Tots aquests factors han confluït perquè el nombre d’usuaris de les piscines municipals de Terrassa s’hagi disparat aquest estiu: l’afluència de banyistes als quatre equipaments ha estat de 148.824 persones. Aquesta xifra suposa un increment del 68,4% respecte de l’any passat, quan el registre va ser de 88.375 persones.

Miguel Ángel Moreno, regidor d’Esports, va facilitar les dades d’afluència a la reunió de la comissió informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat celebrada dimecres. Enguany, l’Ajuntament ha implantat el sistema de dos torns d’accés, un de matí i un de tarda, per controlar l’aforament i promoure l’augment de banyistes. El mateix Moreno va destacar al començament de la campanya que amb la divisió en dues franges horàries, la concurrència als equipaments es podria duplicar.

El doble torn tenia també una funció preventiva en cas de nova onada del coronavirus. Durant la pausa del migdia es duien a terme feines de neteja a les piscines. L’any 2023 es mantindrà el sistema de doble torn? La pregunta la va formular Meritxell Lluís, regidora de Junts per Terrassa, a la comissió. És molt probable que el model es repeteixi. Moreno, almenys, va deixar clar que el mantindria.

La instal·lació de Vallparadís ha rebut 95.868 visitants / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La campanya de bany als quatre equipaments va començar el 24 de juny i va acabar el 4 de setembre. Entre una data i l’altra van fer ús de les instal·lacions del parc de Vallparadís, les Arenes, Sant Llorenç i la Maurina 148.824 usuaris. Per descomptat, la més gran, la de Vallparadís, va rebre la xifra més alta de persones: 95.868. La piscina municipal de les Arenes va ser la segona, amb 21.285 usuaris i la de la Maurina, la tercera, amb 16.737. L’equipament de Sant Llorenç ha estat utilitzat per 14.934 banyistes.

Els usuaris han atorgat una nota mitjana de 8,75 sobre 10 a les instal·lacions, segons els resultats de l’enquesta de satisfacció que el regidor Moreno va presentar a la comissió informativa. L’enquesta mostra que el 100% dels banyistes entrevistats es van sentir satisfets (35%) o molt satisfets (65%) de l’ús de les piscines.

Preus

Terrassa ha ofert enguany els preus més baixos en comparació amb les piscines municipals de la resta del Vallès Occidental, L’entrada, tant d’entre setmana com de cap de setmana, costava 2,5 euros per adult i 2 euros per jubilat, i era gratuïta per als menors de 14 anys, que havien d’anar acompanyats d’un adult. Els casals i els campus d’estiu pagaven 1,75 euros per usuari.

El consistori egarenc va decidir baixar les tarifes a causa de la pandèmia, i va resoldre substituïr els abonaments per la targeta multibanys de 10 entrades a 20 euros. Volia garantir que la màxima gent possible pogués gaudir de les instal·lacions, sense assegurar el lloc a algú que potser es podia absentar. Tot plegat ha disparat el número de banyistes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El número d’usuaris de les piscines de Terrassa puja el 68%
To Top