Publicitat
Obres nou local de les ADF a la Masia Els Bellots Nebridi Aróztegui (2)
Terrassa

Els voluntaris forestals de Terrassa tindran una nova seu

L’Ajuntament ja té el projecte per acabar les obres a Els Bellots

Estat actual de l'exterior de l'edifici que esdevindrà la nova seu de l'ADF de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Només falta l’adequació interior de l’espai perquè l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Terrassa, que inclou el cos de Voluntaris Forestals, es traslladi de la seva actual seu provisional a un edifici nou. Del carrer de la Cisterna, al Centre, al carrer de l’Aigua, al recinte de la masia Els Bellots. L’Ajuntament ultima el projecte de l’últim pas de rehabilitació perquè l’entitat de prevenció i lluita contra els incendis forestals es mudi a un immoble d’uns 220 metres quadrats.

Aquest últim tram de les obres té un pressupost de 96.278,44 euros i l’àrea municipal de Patrimoni i Manteniment ja n’ha elaborat el projecte, aprovat pel consistori de manera definitiva. Fa molts anys que l’ADF espera la mudança a un local amb més capacitat i possibilitats que l’actual, emplaçat en un vell edifici del Centre. Els voluntaris forestals fan ús d’aquestes oficines al carrer de la Cisterna, al costat de la cantonada amb el del Doctor Cabanes, des del 2010. Sempre van ser informats que la cèntrica seu, en uns locals municipals, era de caràcter provisional. Abans del 2020, els voluntaris tenien la “casa” en un altre local del mateix edifici de Cisterna.

L’agrupació marxarà a Els Bellots, però encara no hi ha data per al canvi. S’espera, no obstant això, que el nou recinte estigui acabat en uns mesos, tenint en compte que la seva rehabilitació és gairebé un fet. La durada màxima de les obres s’ha establert en tres mesos.

Obres nou local de les ADF a la Masia Els Bellots Nebridi Aróztegui (1)

L’immoble es troba al recinte de la masia Els Bellots, al carrer de l’Aigua / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’edifici, d’una sola planta, ja disposa d’escomesa elèctrica i d’aigua, i està connectat a la xarxa de clavegueres. L’informe municipal assegura que els exteriors “es troben en correcte estat de conservació”, amb la qual cosa falta l’adequació interior per posar-lo en funcionament. El govern local, no obstant això, no llança les campanes al vol i assenyala que aquesta adequació s’ha de licitar “per donar continuïtat al projecte” ja iniciat. La licitació es durà a terme “en breu”.

La intervenció que falta comprèn els acabats interiors, la construcció de dos nuclis de banys i vestidors (un masculí i un femení), un bany adaptat, sales i altres instal·lacions. Els treballs consistiran en la lleugera modificació de la distribució existent. El local tindrà un menjador de 31,60 metres quadrats i una sala de formació de 73,20 metres quadrats. En la major part de les estances es mantindrà el sostre de guix, però en la sala de control, de 16,40 metres quadrats, es col·locarà un cel-ras continu. La seu de l’ADF disposarà d’una instal·lació de climatització amb bomba de calor.

Aparcament

L’entitat guanyarà en amplitud d’espai interior, però el trasllat comportarà una millora substancial en un altre aspecte que no és fútil: l’aparcament dels vehicles de l’agrupació forestal. En l’actualitat, els quatre automòbils de la institució “dormen” en el pàrquing subterrani de la plaça del Progrés. Tenint en compte que la parcel·la d’Els Bellots té una superfície de 15.820 metres quadrats, els vehicles del cos de voluntaris podran romandre aparcats en aquests terrenys sense problemes.

El projecte de la seu dels voluntaris forestals ha estat aprovat en paral·lel a les obres que ja es desenvolupen a l’edifici central del recinte, la masia Els Bellots. Aquests treballs van començar la primavera de l’any passat i consisteixen en l’adaptació de la masia (del segle XVI) com a Centre de Serveis als Polígons d’Activitat Econòmica.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els voluntaris forestals de Terrassa tindran una nova seu
To Top