Publicitat
Terrassa

El terra de l’atri municipal rellisca i s’ha de canviar

Un estudi d’accessibilitat recomana una intervenció en el paviment de l’entrada al consistori

L’Ajuntament sotmetrà el terra de l’atri a un tractament antilliscant / nebridi aróztegui

Entrar a l’Ajuntament resulta, a vegades, insegur. No és aquesta una aseveració figurada. amb doble intenció, sinó amb nexe objectiu: el terra rellisca quan plou o hi ha molta humitat ambiental. El govern local ho vol solucionar. L’àrea de Patrimoni ha elaborat un estudi d’accessibilitat en equipaments i ha determinat que el terra del vestíbul de la casa consistorial no és el més idoni. Requereix una intervenció per minimitzar aquesta anomalia. Es podria aplicar en l’atri un tractament químic per fer-lo més porós, però l’actuació més recomanable és un tractament mecànic amb una màquina que fresi el paviment i el faci més rugós. La intervenció costarà 4.760 euros.

Un arquitecte especialitzat en aquest àmbit, membre de l’Associació Espanyola de Professionals d’Accessibilitat Universal, ha redactat la memòria tècnica per triar la solució més adient per al tractament antilliscant. L’informe aconsella l’acció mecànica, amb maquinària especialitzada i discos de diamant amb granulometries especials.

Amb aquesta mesura, l’efecte antilliscant quan hi ha humitat s’aconsegueix de manera física, amb abrasió de la superfície. És el mètode més aconsellable perquè dura més i, en aquest cas, també per estètica, perquè el seu acabat és més natural i ajustat a les característiques d’un edifici patrimonial.

Superfície

Hi ha quatre zones en les quals la intervenció resulta més necessària: l’atri exterior (en l’entrada a l’Ajuntament pel raval de Montserrat), l’interior de transició i l’escala i l’interior. En total, 170 metres quadrats de superfície. El preu del treball és de 28 euros per metre quadrat. El resultat: 4.760 euros de pressupost.

Primer s’haurà d’analitzar el terra actual, després provar el nou sistema i després netejar a fons el paviment abans de començar el procediment mecànic. Aquest tractament sense aplicació de productes químics allarga la vida del paviment i afavoreix el seu manteniment, segons l’estudi. Per fer-ne la neteja diària no caldrà usar productes especials.

Fer el terra de l’atri municipal més rugós exigirà un treball de dos mesos. Segons el consistori, el projecte encara es troba en la fase de documentació tècnica i no hi ha data de començament de les obres, que lògicament comportaran restriccions de pas. Serà difícil que la intervenció es desenvolupi aquest any.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top