Publicitat
Terrassa

El ple vota divendres la nova frontera amb Sabadell

En el procés de regularització hi havia més de 4,5 hectàrees que eren terra de ningú

Els límits territorials entre Terrassa i Sabadell no s’havien actualitzat des de fa més d’un segle / nebridi aróztegui

La Generalitat de Catalunya està tancant, a través de la Direcció General d’Administració Local, els expedients de delimitació territorial dels municipis de Catalunya i divendres serà el torn de Terrassa, que tancarà via ple la seva nova frontera amb Sabadell. El tràmit servirà per posar ordre i un sol criteri al ball de fronteres entre administracions. Durant anys, la línia que marcava el límit entre els termes municipals de Terrassa i Sabadell era diferent si es consultava la de Terrassa, la de la Generalitat o la de Sabadell. Tres traçats que s’han unificat aquest estiu en una negociació a tres bandes i amb consens.

“És una regularització respecte a unes línies marcades a finals del segle XIX o principis del XX – va dir el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, en comissió informativa-. Un acte de tràmit”. De fet, “la proposta final la fa l’institut Cartogràfic de Catalunya i els ajuntaments hem mostrat ple acord”.

No hi ha un municipi que guanyi metres de sol en detriment de l’altre, diu Caballero. “Terrassa i Sabadell guanyen i perden metres quadrats fruit de diferències acumulades”. En el procés d’ajust, explica, “hi havia més de 4,5 hectàrees de límit que no eren terra de ningú i que ha tocat incorporar als dos termes, de manera que tots dos creixen”.

L’expedient per a fixar la nova delimitació entre municipis es va iniciar el mes de maig, un cop fixada la nova frontera i prèvia notificació als propietaris de les finques afectades.

El dia 29 de juny, a la Biblioteca Central de Terrassa, es va celebrar l’inici de les operacions de delimitació, que van ser signades per Terrassa i Sabadell i per una representant de la Direcció General d’Administració Local i de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Ara, correspon als dos ajuntaments aprovar la nova delimitació en sessió plenària i per majoria absoluta. Sabadell ja va votar favorablement a la nova frontera dimarts 13 de setembre. Terrassa ho farà aquest divendres. La nova delimitació amb Sabadell tanca la regularització dels 9 termes que delimiten amb Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El ple vota divendres la nova frontera amb Sabadell
To Top