Publicitat
Solar del Pla del Bon Aire possible ubicació de la Biblioteca del districte 5 BD% Alberto tallón (3)
Terrassa

L’Ajuntament confirma que construirà un nou parc al Bon Aire

El ple municipal aprovarà aquest divendres el retorn de la gestió del terreny

El solar, a l'avinguda de Béjar, va ser cedit a la Generalitat per posar-hi barracons / ALBERTO TALLÓN

El Pla del Bon Aire tindrà un nou parc on ara hi ha un solar. L’Ajuntament preveu començar a mitjans del 2023 les obres, que es duran a terme en el terreny que ocupaven fins l’any 2018 els barracons de l’institut Can Roca. L’alcalde, Jordi Ballart, s’ha reunit aquest dimecres amb representants veïnals per presentar el projecte, del qual ja va informar Diari de Terrassa el maig passat.

El ple municipal d’aquest divendres votarà l’aprovació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat per regular el retorn de la finca, situada entre l’avinguda de Béjar i els carrers de Sant Feliu de Llobregat i de Vilafranca del Penedès. El solar havia estat cedit al Departament d’Educació l’any 2012 per a la instal·lació dels mòduls provisionals de l’institut. Fa quatre anys que està buit. El veïnat havia demanat una actuació per acabar amb la degradació d’aquest espai, ple de males herbes. Amb l’aprovació del retorn de la gestió del terreny, el consistori disposarà de nou del solar per executar el projecte.

220928 Reunió alcalde i AV Pla del Bonaire_1 (1)

Jordi Ballart s’ha reunit aquest dimecres amb veïns del Pla del Bon Aire

A la primavera passada, l’Ajuntament va aprovar inicialment la memòria del projecte, que tenia com a objectiu “la creació d’un nou parc infantil per a l’ús públic”, amb paviment de sauló, molles amb respatller, sorral i plataforma giratòria adaptada; un parc de 4.284 metres quadrats, amb zona infantil de 378 m2 i un àmbit de joc de trepa de 165 m2. La major part de l’espai (3.740 metres) seria de zona verda.

La biblioteca

Jordi Ballart ha expressat aquest dimecres la seva satisfacció per la recuperació dels terrenys i la seva transformació “en una nova àrea d’esbarjo per a la ciutat”. Luis Cayetano García, president de l’associació veïnal, ha destacat el treball conjunt per aconseguir “un beneficiós projecte per al barri i la ciutat”.

El pla del consistori inclou la construcció en el mateix recinte de la biblioteca del districte 5. Serà edificada a la part sud del solar, on es plantarà vegetació de manera provisional.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’Ajuntament confirma que construirà un nou parc al Bon Aire
To Top