Publicitat
CAP CAn Roca Terrassa Portes Obertes Nebridi Aróztegui (4)
Terrassa

El CAP Can Roca de Terrassa obre les portes

Jornada informativa per a la ciutadania

Moment de la jornada de portes obertes d'aquest dijous / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Ja queda menys pel 3 d’octubre, data oficial de posada en marxa del CAP Can Roca,  situat al carrer Fàtima, 18,  i ben esperat per la ciutadania de Terrassa. A partir de dilluns vinent, el nou centre d’atenció primària es prepara per rebre gairebé 24.000 pacients procedents del CAP Rambla (17.700) i del CAP Nord (6.100), mesura que permetrà descongestionar aquests dos centres, acostumats a rebre una alta demanda. Aquest dijous s’ha celebrat una jornada de portes obertes del centre, que ha permès als veïns i veïnes de la zona donar-hi una primera ullada i rebre informació de cara al dilluns.

La Carla Ortiz, veïna de Nacions Unides, està molt satisfeta amb la presentació del centre sanitari i destaca que ja l’esperava des de fa temps: “Normalment anava al CAP Rambla, i sempre estava a vessar. Ja feia falta un nou CAP més a prop de casa. M’agrada molt l’estètica i la distribució“, expressa. De la mateixa manera, la Dolors Herrera, també veïna del barri, agraeix l’obertura del nou centre sanitari: “És molt lluminós i agradable, molt ampli. No hi ha comparació amb la congestió que es donava al CAP Rambla”, diu.

CAP CAn Roca Terrassa Portes Obertes Nebridi Aróztegui (1)

Cua d’usuaris per veure el centre aquest dijous / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El CAP Can Roca compta amb dues plantes i 32 consultes (10 de medicina de família, 6 de pediatria, 10 d’infermeria, 3 polivalents, 1 d’odontologia, 1 de l’atenció a la salut sexual i reproductiva i 1 de treball social). A més, compta amb una aula d’educació sanitària, una àrea d’atenció continuada (consulta, sala de tractament i 3 boxs), una àrea administrativa i una àrea per a personal.

Gestió mixta

“Esperem l’entrada del dilluns amb molta il·lusió. Estem molt motivats amb el projecte des del principi, i estem tenint molt bona rebuda dels futurs pacients durant la jornada de portes obertes. La necessitat de dotar Terrassa amb nou CAP per fi s’ha fet realitat”, ha explicat la Rosa Maria Jurado, directora del CAP Can Roca.

El CAP Can Roca serà el primer centre de Terrassa que comptarà amb un model de gestió mixta, a partir d’un operador públic -Consorci Sanitari de Terrassa (CST)- i un concertat -MútuaTerrassa-. Els usuaris que requereixin atenció especialitzada (traumatologia, dermatologia, cardiologia, etc.) seran derivats a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

CAP CAn Roca Terrassa Portes Obertes Nebridi Aróztegui (10)

Sala d’espera del nou CAP, ubicat al carrer de Fàtima / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“L’atenció primària estarà gestionada pel Consorci Sanitari de Terrassa i la resta d’especialitzada hospitalària serà gestionada per l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. Es treballa sobre el terreny, però no hi ha d’haver cap problema. Ja tenim l’experiència amb el Consorci de Sant Genís, que ja fa uns anys que treballa així. S’ha de treballar amb els proveïdors del territori”, afegeix Rosa Maria Jurado.

El Servei Català de Salut rebrà 70 professionals sanitaris -que inclou metges de família, pediatres, infermeres, tècnics en cures auxiliars d’infermeria, odontòlegs, referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, treballadors socials i personal d’atenció al ciutadà, entre d’altres- el mateix dilluns en l’equipament previst des de fa 15 anys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El CAP Can Roca de Terrassa obre les portes
To Top