Publicitat
Solar de Can Roca possible ubicació de la Biblioteca del districte 5 BD% Alberto tallón (5)
Terrassa

Polèmica per la nova biblioteca del districte 5 de Terrassa

El govern la vol construir en el solar de l’antic institut Can Roca

Una excavadora neteja el solar on anirà un parc infantil i la biblioteca

Si en el mandat anterior es va aprovar per consens un Pla Director de Biblioteques de Terrassa per al període 2016-2025 i aquest pla incloïa la construcció de la nova biblioteca del districte 5 en la part sud del parc de les Nacions Unides, perquè ara s’altera aquesta decisió i es projecta aixecar aquest equipament en un solar del Pla del Bon Aire? Aquesta pregunta, formulada pel PSC, resumeix la polèmica sobre la ubicació de la biblioteca de districte, un debat que ha ocupat part del ple municipal d’aquest divendres després que aquesta setmana el govern municipal confirmés la intenció d’edificar l’equipament en el terreny on anys enrere es trobaven els barracons de l’institut Can Roca.

El ple ha tirat endavant el tràmit de retorn del solar, ubicat a l’avinguda de Béjar, de la Generalitat a l’Ajuntament, que vol fer-hi un parc en aquest terreny d’uns 5.000 metres quadrats. L’alcalde, Jordi Ballart, es va reunir dimecres amb l’associació veïnal del Pla del Bon Aire per parlar d’aquest projecte, que contempla la futura biblioteca del districte 5 en la franja sud de l’espai.

Unanimitat

El tràmit del retorn del terreny ha estat aprovat per unanimitat, però, no obstant això, els socialistes han qüestionat la idoneïtat de construir allà la biblioteca de districte: “És el tercer o el quart lloc que es proposa. Aquesta nova possibilitat situa la biblioteca en un extrem del districte 5. Amb els equipaments de ciutat cal anar amb compte en aquest sentit”, ha apuntat l’edil del PSC Alfredo Vega. S’infereix que el lloc triat no és el més apropiat, segons els socialistes. Està més a prop de la biblioteca del districte 6 (a la rambla de Francesc Macià) que de moltes àrees del propi districte 5.

Un altre regidor del grup socialista, Amadeu Aguado, ha insistit en el pacte del pla director i ha considerat “una falta de respecte” que el projecte no es tractés en una comissió informativa abans de la seva difusió. Teresa Ciurana (ERC), regidora d’Educació, ha expressat la satisfacció del govern municipal per desencallar el projecte previst per a la finca.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Polèmica per la nova biblioteca del districte 5 de Terrassa
To Top