Publicitat
Terrassa

Detectat un cas de dengue a Terrassa

Salut s’ha reunit amb els municipis del Vallès coincidint amb la detecció d’una vintena d’infeccions

A Catalunya, la transmisió del dengue es pel mosquit tigre

L’increment dels viatges aquest estiu de 2022 i en especial l’augment dels desplaçaments a països on són presents les infeccions transmeses per picades de mosquit, com el dengue, ha disparat els casos de malalties que tenen com a origen l’arbovirus, que transmeten algunes espècies d’artròpodes hematofàgies, com mosques, mosquits o paparres.

Salut Pública ha mantingut aquesta setmana una reunió amb ajuntaments del Vallès Occidental per tractar “de quina manera s’han de dur a terme activitats preventives de control de mosquits”, informen des del departament de Salut de la Generalitat.

La reunió s’ha celebrat coincidint amb la detecció de prop de vint infectats per dengue a la comarca, persones que haurien contret la malaltia aquest estiu a zones endèmiques de països tropicals d’Amèrica central i del sud, de l’Àfrica i de l’Àsia.

És el cas d’un dels infectats de dengue a la ciutat de Terrassa. Es tracta d’un home de 58 anys que va viatjar el mes d’agost a Guatemala. Els símptomes de la infecció van aparèixer a la tornada a la ciutat, on ha patit dues setmanes de febre, dolor muscular i cansament extrem.

La diagnosi del dengue va activar el protocol d’aïllament del pacient, que a hores d’ara ja s’ha recuperat de la infecció i ha tornat a la seva activitat normal.

Dijous, a Catalunya Ràdio, el cap de Salut Internacional de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor José Muñoz, confirma els casos d’arbovirus, com el dengue, han crescut: “Aquest any hem tornat a veure un repunt important de viatges i, per tant, hi ha hagut molts més casos importats de dengue a Catalunya, perquè hi ha hagut un brot important a Cuba, coincidint amb l’època estival.”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Detectat un cas de dengue a Terrassa
To Top