Publicitat
Terrassa

Primera pedra per al Vapor Prodis

El nou espai donarà servei als usuaris i s’obrirà al barri de Ca n’Aurell

El Vapor Cortès ha acollit l'acte d'aquest divendres / ALBERTO TALLÓN

Era un dia llargament esperat per la fundació Prodis i ha arribat aquest divendres enmig de la pluja i sota un cel gris que recordava encara més que el Vapor Cortès conserva intacte tot el seu passat de la Terrassa fabril. Aquest plujós primer divendres d’octubre s’ha posat la primera pedra del Vapor Prodis, l’espai on s’ubicarà el Centre Ocupacional Reina de la Pau, que ara mateix es troba al carrer de Pau Marsal.  Al mateix espai del Vapor Cortès s’hi instal·larà el Centre de Paràlisi Cerebral, un espai d’exposició multifuncional. Prodis presta servei a 500 persones amb discapacitat intel·lectual i compta amb 150 professionals.

L’espai que s’ha inaugurat aquest divendres es va presentar fa dos anys. Ha estat possible gràcies a la cessió de l’espai per part de l’Ajuntament, que ha col·laborat econòmicament per tal que aquest nou espai obert al barri de Ca n’Aurell sigui una realitat ben aviat. L’administració ha fet una aportació d’un milió d’euros. Continua en marxa la campanya de micromecenatge. Més d’un centenar de persones han pagat ja 10 euros i els seus noms quedaran reflectits en una de les parets del Vapor.

La pluja ha obligat a traslladar els parlaments a l’interior del Vapor, un espai espectacular que ben aviat s’aprofitarà per dur a terme tota mena d’activitats, amb teatre, restaurant i bar inclosos. S’han dirigit a la nombrosa concurrència la presidenta de Prodis, Maise Balcells; la secretària d’Afers Socials i Famílies, Anna Figueras i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. Per a una Figueras visiblement emocionada, aquest ha estat el seu últim acte en el càrrec, ja que la militància de Junts ha decidit finalment sortir del Govern.

La presidenta Maise Balcells ha comentat: “Avui és un gran dia per Prodis. Posem la primera pedra d’un projecte que neix amb la vocació de fer història. Som aquí gràcies als pares i mares que fa 62 anys es van ajuntar per tal que els seus fills amb discapacitat intel·lectual poguessin tenir un futur pròsper. Estem en el pitjor moment de la història. Hem après que cal una altra mirada envers les persones amb discapacitat intel·lectual com a membres de la comunitat”. I s’ha felicitat que “cada vegada les llars siguin més llars que residència”.

Gastronomia, art i cultura

El nou espai del Vapor Prodis inclourà un restaurant, un espai de bar on els artistes de dins i de fora de l’entitat i del barri podran exposar les seves obres, una sala d’actes on hi haurà projeccions i espectacles teatrals, espais comunitaris on s’hi podrà fer ioga i tota mena d’esports, així com un mercat d’economia solidària i sostenible. “Volem fer barri, fer comunitat”, ha assenyalat la presidenta.

L’alcalde Jordi Ballart, per la seva banda, ha comentat: “Fa uns mesos, l’espai on som eren només dibuixos, idees i somnis. No es només un projecte de Prodis, sinó també de ciutat i de país”. I ha afegit: “La de Prodis és una història de compromís, de treball, de generositat, de persones implicades i solidàries amb la ciutat. Es mereix tots els reconeixements”.

Ja acabats els parlaments, i amb la pluja acabada, a l’exterior de la nau s’ha procedit a l’acte de col·locació de la primera pedra. S’hi ha inclòs una càpsula del temps que inclou una portada del Diari de Terrassa, monedes en curs, una evolució històrica dels logos de Prodis, dos llapis de memòria amb il·lustracions fetes per gent de l’entitat, dos pins de Prodis i del Vapor Prodis, una butlleta de la campanya “Jo Vull un Vapor” i una foto del dia d’avui. Tot ha quedat enterrat per les palades de sorra dels responsables de Prodis i dels polítics.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top