Publicitat
Terrassa

La CUP tapa la placa d’Alfons Sala

Han instal·lat un vinil en honor a les víctimes antifeixistes caigudes en la defensa de la llibertat

El cartell penjat per la CUP al damunt de la placa al domicili d'Alfons Sala/ Nebridi Aróztegui

La Candidatura Popular de Terrassa (CUP) ha tapat la placa del carrer de Puig Novell situada a la casa natal d’Alfons Sala, en la seva iniciativa per “acabar d’una vegada per totes amb qualsevol resta de simbologia feixista de la ciutat”.

Coincidint amb la celebració del 12 d’octubre, la formació ha instal·lat al damunt de la placa del carrer un vinil d’honor “a les víctimes antifeixistes caigudes en defensa de la llibertat. Amb aquest acte -diuen des de la CUP- volem mostrar quina és l’actitud davant el feixisme, i que el feixisme no se’l discuteix, sinó que se’l combat”.

Moment en que un membre de la CUP col·loca el vinil que tapa la placa d’Alfons Sala

Els cupaires demanen al govern bipartit de la ciutat (TxT-ERC) que retirin tota simbologia feixista dels carrers de Terrassa i que retiri les medalles d’honor que l’Ajuntament va atorgar a personatges col·laboradors de la dictadura franquista. “Encara que aquestes distincions hagin desaparegut, creiem que continuar honorant membres destacats del règim feixista com Adolfo Roger García, José Ibáñez Martín o el mateix Alfons Sala i Argemí no és propi d’una societat plenament democràtica”.

La CUP també proposa que el Consistori denegui l’ús d’equipaments públics i la via pública a col·lectius i formacions polítiques que incitin a la discriminació racial, ètica, cultural o de gènere, “així com a entitats que facin enaltiment del franquisme, el nazisme o donin mostres d’odi envers grups especialment sensibles o estigmatitzats”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top