Publicitat
Terrassa

Terrassa se suma a la Setmana del Turisme Industrial amb diferents propostes

Visites guiades, exposicions o jornades de portes obertes són algunes de les activitats que s’ofereixen a la ciutat entre el 22 i el 30 d’octubre

Diumenge al matñi hi haurà jornada de portes obertes al MNACTEC / Nebridi Aróztegui

Terrassa participa amb diferents activitats en la celebració de la setena edició de la Setmana del Turisme Industrial, impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. El certamen començarà el divendres 22 d’octubre i s’allargarà fins al proper 30 d’octubre.

Sota el lema “Alimenteu la vostra curiositat”, els diferents municipis que conformen la XATIC conviden a conèixer i endinsar-se en el seu passat industrial oferint diverses propostes. Museus, antigues fàbriques, colònies tèxtils, centres d’interpretació o empreses programen jornades amb visites guiades, portes obertes o tallers durant tota la setmana amb activitats adreçades a tot tipus de públic.

Per al regidor de Turisme, Pep Forn, “la Setmana del Turisme Industrial ens permet visualitzar els diferents recursos de patrimoni industrial i d’experiències relacionades de què disposa la ciutat i el país. I oferir-los d’una
manera força atractiva al públic de proximitat».

En el cas de Terrassa, la programació inclou propostes com la ruta guiada “Un dia a la vida dels obrers i obreres del tèxtil” que es durà a terme diumenge 23 d’octubre a les 11 h. Una activitat en la que el Museu de Terrassa proposa un recorregut per conèixer de prop els espais de treball, de vida i de lleure de la classe obrera terrassenca de finals del segle XIX i principis del segle XX. Informació i inscripcions a https://www.terrassa.cat/actualitat-museu.

A més, cada dia a les 12 h, també s’ofereix l’activitat “Masia Freixa, la singularitat del modernisme a Terrassa”. Un recorregut per aquest singular edifici per conèixer els seus orígens, la seva evolució històrica o la seva arquitectura.

També el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el mNACTEC, celebrarà una jornada de portes obertes amb motiu de la Setmana del Turisme Industrial, el diumenge 23 d’octubre de 10 a 14.30 h.

D’altra banda, la Setmana del Turisme Industrial també inclou dins la seva programació la visita a l’exposició “A single thread”, de l’artista Núria Benet, que es podrà veure al Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (CDMT) fins al 6 novembre. Una mostra sorprenent i teixida amb un material molt especial, dedicada a totes aquelles dones que en algun moment van ser titllades d’impertinents.

El CDMT suma altres propostes a la Setmana del Turisme Industrial: fins al 31 de desembre, l’exposició «Forcano Moda», amb una mostra de 40 fotografies d’Eugeni Forcano, un dels grans mestres de la fotografia del segle XX amb una brillant trajectòria com a fotògraf del món de la moda; el taller monogràfic “Disseny i confecció d’una cotilla a mida” previst per al dissabte 22 d’octubre o el curs “Introducció a la identificació de tècniques tèxtils en teixits històrics”, per conèixer de prop les tècniques tèxtils, previst per als dies 21 i 22 d’octubre. Altres propostes del Museu Tèxtil són la visita comentada «Un Museu, mil trames», el divendres 28 d’octubre, o el curs «Moda femenina durant els anys 50: de l’alta costura a les Pin-up» el dissabte 29 d’octubre.

Bus a Cegues

Una de les activitats destacades de la Setmana del Turisme Industrial és el Bus a Cegues. Es tracta d’un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments associats a la xarxa. Aquest any s’ofereixen vuit rutes diferents que tindran lloc el dissabte 22 d’octubre i el cap de setmana a cegues els dies 29 i 30 d’octubre. L’únic que saben les persones participants abans de l’activitat és el nom de la ruta, l’hora de sortida i la d’arribada. Terrassa ha estat una de les ciutats escollides des de les quals s’inicien tres de les rutes: «Pedalant pel Bages» adreçada especialment al públic familiar i «Disseny i aromes a l’Anoia i el Garraf» el dia 22 d’octubre, i el Cap de Setmana a Cegues amb la ruta «Gastronomia i energia a l’Urgell i el Pallars» que sortirà de Terrassa i Barcelona el dia 29 d’octubre.

Disposeu de més informació sobre totes les activitats de la Setmana del Turisme Industrial a Terrassa al web www.xatic.cat/ca/activitats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa se suma a la Setmana del Turisme Industrial amb diferents propostes
To Top