Publicitat
Terrassa

Els mormons obren a Terrassa una església de 1.454 m2

La inauguració del centre de Torre-sana se celebrarà aquest dissabte

El saló sacramental té capacitat per a gairebé 200 persones / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Fa uns dies, una empresa treia cadires dels baixos del bloc de pisos en el qual l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies tenia la seva capella a Terrassa, el seu temple, al carrer del Camí de Castellar, al barri de Sant Pere. Era un dels últims passos de la mudança, perquè l’església, popularment coneguda com a “mormona”, ja té un centre nou, i no és un local de dimensions reduïdes. Ha construït al carrer d’Àlaba, a Torre-sana, un edifici de 1.454 metres quadrats, sense comptar la pista poliesportiva amb aparcament, per a 50 vehicles. L’equipament religiós consolida Terrassa com a punt referencial d’aquesta confessió cristiana a Catalunya, després de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

L’església està estructurada en àmbits de govern anomenats “estaques”, que inclouen “barris”, per regla general vuit. A Catalunya hi ha tres estaques: Barcelona, l’Hospitalet i Lleida. Terrassa, amb 400 fidels, és un “barri” de l’estaca lleidatana que reuneix també els creients de Rubí i les Fonts. Amb la nova capella a Torre-sana, Terrassa esdevé la “capital” de l’àmbit aliè a les dues primeres ciutats de Catalunya. Serà també la tercera població dels mormons en la comunitat.

La capella està situada al carrer d’Àlaba / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Aquest dissabte, a les 16 hores, Rubén Aranda, president de l’estaca de Lleida, inaugurarà el centre de reunió. La cerimònia de “dedicació al Senyor” es farà a les 18 hores i estarà oberta a tothom. Per més endavant, el gener o el febrer, se celebrarà una jornada de portes obertes. De fet, l’església subratlla la seva vocació d’obertura. “Procurem estar presents en tots els consells interreligiosos”, destaca Maria Dolors Escolar, directora d’Afers Públics de l’estaca. “El centre estarà obert per a actes ciutadans sempre que es guardin les normes bàsiques de comportament: no es beu alcohol, no es fuma, es guarda modèstia en el vestir i es respecta el lloc i a nosaltres. Les escoles i els esplais podran usar la pista quan vulguin”, diu Andrés Molano, bisbe mormó a Terrassa.

El setembre passat, els “germans” ja van dur a terme reunions de prova: per a la calefacció, per al so. L’edifici, domotitzat i amb planta baixa i dues plantes superiors, té un vestíbul, aules, cuina, sala d’actes recreativa, oficines, sala de lactància, el despatx del bisbe, una guarderia, la secretaria i el centre d’història familiar, el Family Search, un servei que l’església ofereix a tot el món a aquells que vulguin fer recerca del seu arbre genealògic; els mormons disposen del millor arxiu internacional en aquest àmbit, amb registres digitalitzats. Al centre de Torre-sana hi ha espais pel sacerdoci i una pila bautismal, l’aigua de la qual és canalitzada a uns dipòsits i destinada al reg.

Des del 1970

La dependència més impactant per als visitants és el saló sacramental, el lloc de reunió dels fidels. Les oracions es retransmeten per Zoom i l’orgue electrònic de l’església ha estat dissenyat de manera específica per a aquest lloc. “Procurem tenir un espai d’harmonia dedicat a l’oració i el servei a la comunitat”, resumeix el bisbe Molano.

L’objectiu,“seguir creixent”. L’Església dels Sants dels Darrers Dies va arribar a Terrassa el 1970, quan es va instal·lar al carrer de Sant Marian. Des d’aleshores va viscut diverses mudances: carrer de l’Hoquei (1986), carretera de Montcada (1987) i carrer de Pau Marsal (1994). En la penúltima casa, al carrer del Camí de Castellar, va entrar l’any 2005. El gener del 2018 va fer les primeres palades de les obres al solar del carrer d’Àlaba. Gairebé cinc anys després, els mormons de Terrassa tenen casa nova.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els mormons obren a Terrassa una església de 1.454 m2
To Top