Publicitat
Terrassa

Assassinat al centre de Terrassa: demanen 18 anys de presó

L’acusat és l’exmarit de la companya sentimental de la víctima

Operatiu dels Mossos d'Esquadra al carrer de Joaquim de Paz el 9 d'abril del 2021 / NEBRIDI ARÓZTEGUI

No va ser un homicidi. L’agredit no va poder defensar-se ni fugir. Va ser un assassinat amb traïdoria, segons el fiscal. Un jurat decidirà a partir d’aquest dijous si el fiscal té raó, si el crim comès al carrer de Joaquim de Paz, al centre de Terrassa, l’abril del 2021, va ser un assassinat o un homicidi. Aquell dia, a mitjan matí, un home va matar a punyalades un altre. L’acusat era l’exmarit de la parella. La Fiscalia demana una pena de 18 anys de presó.

9 d’abril del 2021, 10.15 hores. L’acusat va acudir a un pis del carrer de Joaquim de Paz en el qual residien la seva ex cònjuge i la seva filla, i la nova parella de la dona.

Agents en la inspecció ocular de la zona / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’assaltant, de 46 anys, es va assegurar que l’altre home estava sol en el domicili, un primer pis en un edifici antic de sis habitatges. La víctima va obrir la porta. El fiscal diu que ho va fer confiat, desprevingut, sense esperar que l’assaltant l’abordés “de manera sorprenent” res més obrir-li la porta. A més, la superioritat física de l’atacant era manifesta.

Vigilant

Un veí va dir haver sentit una discussió en veu alta, i carreres. Una veïna havia vist al processat vigilant la casa uns dies abans.

L’assassí va assestar a la víctima diverses punyalades. En el coll, en els braços. I tres en la natja, l’abdomen i el tòrax. Una ferida incís penetrant en el cor li va ocasionar la mort.

El criminal va fugir. L’agredit, ensangonat, va baixar les escales com va poder. Va sortir al carrer, trontollant-se. Hi havia un degoteig de sang en l’escala. Un altre al carrer. “Auxili, m’han apunyalat. Està a dalt, a dalt”, va balbotejar amb gran esforç el ferit abans de desplomar-se amb l’esquena recolzada en la façana de l’edifici de davant. Mantenia una mà en el ventre, com tapant una de les ferides. Calçava sabatilles domèstiques. El gos de la família deambulava al seu voltant.

Mossos durant la investigació de l’apunyalament mortal / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Els serveis d’emergències van ser alertats a les 10.22 hores. Personal mèdic va intentar recuperar al ferit mentre els Mossos d’Esquadra tallaven els accessos al tram del carrer de Joaquim de Paz on jeia el ferit, entre el carrer del Passeig i la plaça de Maragall. Diversos agents van parlar amb veïns. Uns altres buscaven l’assassí. Un testimoni va explicar que l’havia vist escapar per patis interiors. Uns mossos van enxampar el sospitós al carrer de Sant Josep, paral·lela a la de Joaquim de Paz. L’arma blanca no va aparèixer.

El pronòstic de la víctima era crític. El ferit va ser traslladat a MútuaTerrassa. El van entrar en quiròfan. Va morir a última hora de la tarda del mateix 9 d’abril.

Culpable d’assassinat amb traïdoria. Per al fiscal, aquest ha de ser el veredicte del jurat que a partir del dijous jutjarà a l’acusat, que s’enfronta a una petició de 18 anys de presó. La companya sentimental de la víctima, exdona del presumpte assassí, ha estat citada a declarar. També la filla de l’acusat, i diversos veïns i mossos d’esquadra. Altres policies hauran de confirmar en el judici els informes relatius a l’anàlisi d’empremtes, restes biològiques i dades telefòniques. Diversos metges forenses emetran informes psiquiàtrics sobre l’inculpat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Assassinat al centre de Terrassa: demanen 18 anys de presó
To Top