Publicitat
Terrassa

Trenets per tot Terrassa i 900 llums de Nadal

La pau serà el fil conductor del Nadal a Terrassa

El trenet viatjarà enguany a diversos barris

Els trenets viatjaran per gairebé tota la ciutat, una Terrassa guarnida amb 900 punts de llum nadalenca (al Centre i a altres barris) i amb un missatge que creuarà tot el programa: “La pau, el nostre desig de Nadal”. Aquest serà el fil conductor d’una campanya de Nadal especial que aquest dijous ha estat presentada en un acte institucional a la Nova Jazz Cava i que s’obrirà aquest dissabte amb l’encesa de les llums i la inauguració del pessebre oficial (monumental i, de nou, al raval de Montserrat). I que celebrarà el saló Juguem+ al parc de Sant Jordi, i que tindrà a la Plaça Vella una fira d’artesania que substituirà la Fira de Santa Llúcia quan aquesta marxi.

El trenet

El trenet del Centre funcionarà del 6 de desembre al 4 de gener. Entre el 17 de desembre i el 4 de gener es podrà gaudir d’aquesta atracció a altres zones: Can Palet (17 i 18 de desembre), Sant Pere Nord i Sant Pere (19 i 20 de desembre), la Maurina i Ca n’Aurell (21, 22 i 23 de desembre), les Arenes-la Grípia-Can Montllor (24, 27 i 28 de desembre), Poble Nou-Zona Esportiva (29 i 30 de desembre), Can Parellada (31 de desembre i 2 de gener) i Ca n’Anglada (3 i 4 de gener).

Llums i arbres

Terrassa tindrà 900 llums de Nadal enguany. S’ha ampliat el nombre de barris amb il·luminació. Les xemeneies més representatives de Terrassa lluiran un enllumenat especial i hi haurà set rètols lluminosos amb el nom de Terrassa. Més llum decorarà la Magnòlia del carrer de Mosterol i l’arbre de la rotonda del Doré. I a diversos indrets es podran veure elements ornamentals en 3D. Els llums de Nadal s’activaran, doncs, aquest dissabte amb l’horari de l’enllumenat públic i s’apagaran a les 22 hores, amb horaris, però, especials al centre històric el 24 de desembre i el 5 de gener (fins a la 1 h) i el 31 de desembre (fins a les 3 h). Un avet de Nadal (12 metres d’alçada) es plantarà al Raval, però un altre arbre nadalenc (de 9 metres) estarà a la rambla de Francesc Macià.

Moment de l’actuació del mag Àlex Ferrer / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Pessebre

Per 13è any consecutiu, l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa ha elaborat el pessebre, de 40 metres quadrats, monumental. Enguany, de tornada al Raval de Montserrat després del pas accidentat per la Plaça Vella, representa un entorn de Palestina amb dues construccions arquitectòniques elevades sobre uns rocalls i lligades per un tronc. El naixement, a sota, en una petita cova. No pot faltar el rierol d’aigua. Com cada any, l’atri de la Catedral del Sant Esperit acollirà l’exposició de pessebres, amb la instal·lació oficial feta amb suro i molsa, 13 diorames i un altre pessebre gran a la capella de Santa Lluïsa.

Pista de gel

És “una activitat orientada a tota mena de públic, que contribueix a crear ambient nadalenc i a dinamitzar el comerç”. L’Ajuntament ha justificat la instal·lació, un any més, de la pista de gel a la plaça Nova. Començarà a funcionar el 2 de desembre (fins al 8 de gener). Els horaris: de dilluns a dijous, de 17 a 21 hores; divendres, caps de setmana i festius, d’11 a 14 hores i de 17 a 21 hores; i 25 i 26 de desembre i 6 de gener, de 17 a 21 hores. Són 420 metres quadrats de pis amb capacitat màxima de 80 persones, amb franges horàries sense música per facilitar-ne l’ús a persones amb trastorn de l’espectre autista o que pateixen en ambients sorollosos. La posada en marxa de la pista ha generat polèmica i el govern municipal ha volgut subratllar que la instal·lació “tornarà a ser lliure d’emissions CO2” i que tota l’electricitat que consumirà “provindrà de fonts d’energia renovables”. El gel es farà amb aigua de reg que, un cop acabat el Nadal, es desfarà i s’abocarà a la xarxa de clavegueram. Els cost per gaudir de la pista de gel és de 6 euros.

Cant coral

El Cor Cambra de Terrassa Ciutat Coral ha ofert a la Nova Jazz Cava una bestreta de l’aposta musical d’aquest Nadal. Aquest dissabte, durant l’encesa dels llums i la inauguració del pessebre, més de 100 cantaires oferiran una cantada conjunta. El cicle Sons de Nadal programarà actuacions durant tota la campanya i Terrassa acollirà, entre el 26 i el 30 de desembre, el Festival Internacional de Cant Coral Ciutat de Terrassa. Altres propostes són el Terrassa Vibra per Nadal (música en directe a diversos llocs de la ciutat) i el Misteri de Nadal a la Seu d’Ègara.

El Centre ja llueix espectaculars elements decoratius / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Juguem+

El saló Juguem+ omplirà el parc de Sant Jordi de contes, jocs i activitats diverses del 29 de desembre al 4 de gener.

Xiu-Xiu i els Reis

La Cavalcada dels Reis d’Orient, el 5 de gener, no tindrà animals ni persones amb la cara pintada. La participació en el recorregut com a integrants de la comitiva està oberta, mitjançant un sorteig, a tots els ciutadans. El Patge Xiu-Xiu tornarà a rebre les cartes dels infants terrassencs entre el 26 de desembre i el 4 de gener gràcies a la iniciativa del Centre Cultural El Social en col·laboració amb l’Ajuntament.

Circ, comerç, i fires

El Circ Raluy s’instal·larà a la plaça de Can Roca. Aquest any, l’Ajuntament i la Cambra de Comerç han impulsat la campanya “Terrassa val molt”, que posarà a l’abast dels consumidors un paquet de vals, oferint el doble del valor adquirit. Hi haurà, per descomptat, Fira de Santa Llúcia a la Plaça Vella i després, fira d’artesans al mateix lloc.

Presentació

L’alcalde, Jordi Ballart, ha presidit l’acte de presentació de la campanya, conduït per Noemí Prous. Ballart ha destacat l’aposta de la ciutat per un Nadal ple de “màgia, tradició i innovació” i amb el fil conductor de la pau, “un missatge enguany més necessari que mai”. Representants d’entitats han penjat els seus desitjos en un arbre. El mag Àlex Ferrer ha ofert un espectacle d’il·lusionisme amb la participació, com a convidada, de la tinent d’alcalde Núria Marín.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Trenets per tot Terrassa i 900 llums de Nadal
To Top