Publicitat
Terrassa

Les obres del Passeig comencen el gener

El govern presenta el projecte del Passeig als veïns i el calendari de les obres, que començaran a primers d’any

L’any 2023 el Passeig estrenarà nova área de vianants / alberto tallón

El projecte de transformació de l’àrea de vianants del passeig del Comte d’Ègara començarà a ser una realitat en qüestió de setmanes. Les obres, que intervindran sobre el vial nord del Passeig, entre els carrers del Passeig i de Garcia Humet, està previst que comencin el gener, després que hagin rebut finançament dels fons europeus Next Generation.

Aquests dies, la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, manté reunions amb els veïns de la zona per informar del projecte, de les afectacions de les obres i del calendari. Divendres va ser el torn dels veïns del Passeig i les trobades continuen aquesta setmana amb residents d’altres carrers afectats pel projecte.

Render del projecte de transformació del Passeig que ara el govern presenta als veïns, amb les afectacions i calendari de les obres, per recollir el retorn de les persones afectades

L’objectiu d’aquestes trobades és “informar a les persones afectades de manera específica” i escoltar les seves propostes, informen fonts municipals. També compartir el calendari de les obres, amb la voluntat que el desenvolupament dels treballs, que afecten un important eix viari, generin els mínims inconvenients.

El projecte de transformació de l’àrea de vianants preveu la conversió del vial nord del Passeig en una plataforma única que permeti guanyar espai per als vianants i pacificar el trànsit de vehicles. Des del mes de juliol, el vial nord del passeig del Comte d’Ègara està restringit al pas de vehicles i només està permès l’accés a garatges i residents. El trànsit hauria de passar només pel vial sud, que va canviar de sentit.

La transformació del vial nord renovarà la seva imatge i adoptarà l’estètica del centre històric. El nou paviment del carrer serà la llamborda ceràmica vermella que caracteritza l’àrea de vianants.

El disseny del vial nord encara pot registrar alguns ajustos en el tràmit de consulta als veïns. En línies generals, la proposta inclou l’aixecament de voreres, del paviment actual i els parterres de pedra que delimiten la plaça del Doctor Robert.

En la façana que toca al parc, hi ha previst la creació de sis espais d’estada o salons urbans, amb bancs i parterres vegetals, i la reurbanització del triangle situat a la confluència amb el carrer del Passeig. Tot plegat generarà una sensació d’amplitud, d’espai per als vianants, consolidant la ruta a peu des de l’eix que conformen la zona universitària, l’estació de FGC, l’Hospital Universitari MútuaTerrassa cap al centre de la ciutat, fins al Portal de Sant Roc.

El projecte afronta ara la recta final amb la fase de presentació i consulta als veïns de la zona. Les previsions són que les obres s’executin durant el primer tram de l’any 2023.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Les obres del Passeig comencen el gener
To Top