Publicitat
Terrassa

Ja funciona la nova àrea exprés d’aparcament de Terrassa

Està a la rambla de Francesc Macià i té 56 places

L'àrea exprés es va posar en marxa dimarts 22 de novembre / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’àrea exprés d’estacionament de la rambla de Francesc Macià, que compta amb 56 places, ja s’ha posat en marxa. El condicionament del tram on s’ha instal·lat va ser ràpid i la senyalització ja estava llesta el 21 de novembre. Un dia després va entrar en vigor aquesta mesura, fruit del consens de l’Ajuntament amb l’associació de veïns i la de comerciants de Sant Pere Nord per augmentar la rotació d’aparcament en aquesta via. El control horari no és com el de la zona blava. No hi ha parquímetres. Els usuaris han de deixar en un lloc visible del vehicle un document que consigni l’hora en què s’ha aparcat.

El temps no pot depassar la mitja hora. L’aparcament exprés funcionarà de dilluns a dissabte de 9 a 13 hores i de 17 a 21. L’estacionament serà lliure fora d’aquest horari. L’Ajuntament encara no ha estudiat la incidència del model en la pressió d’estacionament a la rambla de Francesc Macià, però el veïnat ha notat més ocupació en la franja horària de tarda que en la matinal.

El sistema és similar a l’adoptat abans a l’avinguda de Béjar i el control de la utilització recau en bona part en els mateixos conductors, que han de fer-se amb un disc horari (del tipus que sigui) per marcar l’hora i el minut en els quals s’ha aparcat el vehicle en l’àrea, o deixar en lloc visible un paper escrit a mà amb el mateix objectiu. No hi ha màquines com en la zona blava, però la Policia Municipal pot multar als qui sobrepassin els 30 minuts indicats com a límit. La sanció econòmica és de 80 euros.

Ús eficient

El 20 d’octubre, l’Ajuntament va informar de la creació d’aquests nous espais d’aparcament gratuït a la rambla de Francesc Macià. L’objectiu és facilitar l’estacionament de rotació i de curta durada per realitzar gestions als comerços i, segons el govern local, la iniciativa ha estat impulsada per donar resposta “a les necessitats dels comerciants i del veïnat”. Les places han estat condicionades en el vial sud, des de la plaça de l’Aigua fins al carrer de Provença, i del carrer de Mossèn Tatcher fins al de Frederic Mompou.

Senyal d’informació del nou espai / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Per al consistori, la intervenció “possibilitarà fer un ús més eficient de l’espai d’aparcament evitant vehicles estacionats durant moltes hores o inclús durant dies” en un important eix comercial amb molta densitat de serveis. Calia “una àmplia oferta d’estacionament de curta durada”.

Per a l’associació veïnal, el nou sistema provocarà “una millora substancial per al dinamisme de la rambla de Francesc Macià”. El model de rotació gratuït “és bo tant per a veïns com per a comerciants; facilitarà les gestions, les compres i entregues de missatgeria, assegurant un moviment continuat en aquest eix vertebrador del barri”. Amb la mesura es pretenia disminuir la pressió d’aparcament i evitar “estacionaments incívics a passos de vianants o voreres”.

Reaccions

Encara és aviat per avaluar l’impacte del model, però alguns residents es queixen del baix ús de l’àrea “mentre els veïns es queden sense espai per estacionar”. L’associació veïnal diu que potser es pot ajustar el sistema en algun tram, però l’objectiu és la rotació constant. Si la zona estigués sempre plena, significaria que la pressió per aparcar en el sector és molt alta. Abans, deixar el vehicle a la rambla era tasca gairebé impossible. A la via s’han mantingut les 10 reserves de càrrega i descàrrega, les 8 per a persones amb mobilitat reduïda i 78 places d’aparcament lliure.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ja funciona la nova àrea exprés d’aparcament de Terrassa
To Top