Publicitat
Terrassa

El PSC califica el pressupost d'”insuficient i electoralista”

Els socialistes votaran no avui als comptes municipals

Alfredo Vega, president del grup municipal del PSC

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) votarà no avui a la proposta de pressupostos municipals que el govern porta avui a ple extraordinari. L’agrupació local no comparteix la proposta de l’executiu i no presentarà ni esmenes puntuals, ni una esmena a la totalitat. “Amb majoria absoluta no té sentit”, deia ahir en roda de premsa el president del grup municipal, Alfredo Vega.
El polític adverteix que “si la inflació i els preus de l’energia es mantenen, el pressupost aguantarà fins a les eleccions de maig, però després tindrà un problema que obligarà, goberni qui goberni, a augmentar la pressió fiscal el 2024”.

Els socialistes creuen que el de 2023 és “un pressupost insuficient i clarament electoralista”. El govern, diu Vega, “trasllada el problema a les empreses públiques, les deixa sense marge de maniobra i les aboca al dèficit”. I cita exemples: “Eco Equip tancarà 2022 amb 1,5 milions de dèficit i el 2023 s’enfilarà als 3,2 milions; Egarvia té una previsió de dèficit de 379.000 euros i Taigua ha passat d’un superàvit de 5 milions, el primer any, als 76.000 euros l’any vinent”.

“El govern trasllada el problema a les empreses públiques i les aboca al dèficit”

Vega admet l’impacte de la inflació i l’increment de la factura elèctrica, també la baixada d’ingressos de la plusvàlua, en els comptes municipals, però acusa el govern de “no actuar”. El decret de contenció de setembre “ha arribat tard. No coneixem els resultats, però s’ha continuat gastant de manera desproporcionada, amb constants suplements de crèdit i transferències de crèdit”.
La situació ha obligat, diu “a agafar 2 milions de Funerària i a passar a l’exercici 2023, 1,8 milions del projecte Fem Ajuntament i el cost de la campanya de vals comerç d’aquest Nadal”.

El PSC dóna per fet que l’any 2024 serà necessari incrementar impostos com l’IBI i la taxa d’escombraries si es vol quadrar el pressupost. Admet que “els comptes estan sanejats i el deute contingut”, però “és fals que el pressupost sigui solvent. Si apliquem la Llei d’Estabilitat al pressupost de 2023, l’Ajuntament presenta un dèficit estructural de 7 milions d’euros”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El PSC califica el pressupost d'”insuficient i electoralista”
To Top