Publicitat
Terrassa

La ronda Nord entre Terrassa i Sabadell salta de l’agenda política

El Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental acorden amb el conseller de Territori “avançar en els acords” i millorar de la mobilitat interna

La reunió del Consell d'Alcaldes del Vallès Occidental, amb la cadira de l'alcalde Jordi Ballart buida /Alberto Tallón

El Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental ha culminat aquest dijous a la tarda amb l’acord entre els alcaldes de Sabadell, Marta Farrés, i Castellar, Ignasi Giménez, i el conseller de Territori, Juli Fernández, de millorar la mobilitat interna dels municipis vallesans. El pacte porta implícit la desaparició del projecte de la ronda Nord entre Terrassa i Sabadell de l’agenda política.

L’alcaldesa de Sabadell, Marta Farrés, el conseller Juli Fernàndez i l’alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, moments abans de la celebració del Consell d’Alcaldes / Alberto Tallón

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha abandonat la seu comarcal abans de la celebració del consell. La reunió s’ha celebrat sense la primera autoritat egarenca. Segons fonts municipals, l’alcalde hauria decidit marxar molest després d’esperar uns minuts i comprovar que els alcaldes de Sabadell, Castellar i el conseller Juli Fernàndez estaven a la sala de Presidència del consell, en l’acte de signatura del llibre de la institució.

Juli Fernàndez: “El repte de Terrassa és que la ronda de Terrassa sigui urbana”

Finalitzat el consell, el conseller Juli Fernàndez ha manifestat la voluntat d'”el Govern de liderar la solució de mobilitat per al Vallès” i ha explicitat quins seran els projectes que treballarà a partir d’ara amb el territori. “A Terrassa- ha dit- la B-40 acaba a la C-58”, donat que el gran flux de vehicles procedents del Quart Cinturó abandonaran l’autovia a Viladecavalls per a continuar ruta cap a la C-58. “El repte de Terrassa és que la ronda de Terrassa sigui urbana. Ara hem de mirar com fem perquè el trànsit de Terrassa tingui sortides”.

Ignasi Giménez: “Quan es parla de la ronda Nord s’està parlant de la ronda Nord de Sabadell”

A Sabadell, Fernàndez ha acordat amb l’alcaldessa Marta Farrés i amb l’alcalde de Castellar “connectar la Ronda Oest amb la B-124 fins a Castellar”, un projecte que millorarà la sortida d’aquest municipi i els seus polígons industrials a la C-58 i alliberarà de trànsit la Gran Via de la ciutat veïna.

Pel que fa a la connexió entre Terrassa i Sabadell, el conseller Fernàndez ha apostat per “treballar sobre les infraestructures ja existents” i reforçar “l’N-150, incorporant carrils segregats per al transport públic i les bicicletes”. El projecte de la ronda Nord entre Terrassa i Sabadell ha desaparegut de la llista de prioritats. De fet, fins i tot s’ha esfumat el concepte original de la infraestructura.

Marta Farrés: “El més intel·ligent és centrar-nos en les parts de podem acordar”

El president comarcal, Ignasi Giménez,  ha demanat “posar-nos d’acord sobre les definicions de les coses”. Giménez ha explicat que “quan es va fer el Pla Específic de Mobilitat dels vellessos, es parlava de la ronda Nord i dels sistemes urbans de Terrassa i Sabadell”. Per tant, “quan es parla de la ronda Nord, s’està parlant de la ronda Nord de Sabadell. I quan es parla de la connexió dels sistemes urbans de Terrassa i Sabadell amb una mateixa denominació, en realitat són infraestructures diferents. Amb relació a la connexió entre els sistemes de Terrassa i Sabadell, el que defensa el conseller és reforçar l’N-150″.

L’alcaldessa de Sabadell ha valorat a la sortida del Consell d’Alcaldes que en la trobada amb el conseller “hem compartit el dèficit d’infraestructures que pateix el Vallès” i ho han fet d’acord amb dues idees, ha explicitat: “Com més infraestructures vinguin millor” i, “sobre la ronda Nord de Sabadell, als sabadellencs ens preocupa el tràfic de la Gran Via de persones i de mercaderies”.

A la reunió amb el conseller Fernàndez, ha explicitat Farrés, “sobre la connectivitat entre Terrassa i Sabadell que hem defensat els dos alcaldes, l’Arc Metropolità i el Parlament de Catalunya, hem demanat posar-ho en agenda”, però “no hi ha acord, i pensem que el més intel·ligent és centrar-se en les parts que podem acordar“.

“L’alcalde Ballart s’equivoca”

La marxa de Jordi Ballart  del Consell d’alcaldes, abans de l’inici de la reunió, ha incomodat als polítics. El president comarcal ha explicat que “l’alcalde de Terrassa estava convidat” a la trobada prèvia al consell i ha informat que “el seu equip ens ha confirmat que no vindria”.

“Des de l’apreci personal -ha afegit-,  crec que s’equivoca”. Giménez ha defensat la importancia de rebre les autoritat d’altres institucions que visiten el Consell comarcal i ha recordat que “nosaltres representem institucions i això és fonamental”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top