Publicitat
Terrassa

Multen a Tot per Terrassa per la despesa electoral

La sanció, de 50.000 euros, ha estat recorreguda

Jordi Ballart en l'inici de la campanya del 2019 / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Tot per Terrassa (TxT), la formació municipalista liderada per Jordi Ballart, s’hauria excedit en la despesa electoral de les eleccions que va guanyar el maig del 2019. Així ho indica una resolució del Tribunal de Comptes, que va imposar al partit de Ballart una multa de 50.000 euros per l’excés d’uns 6.000 euros en la despesa, segons va fer públic el mateix Tribunal dilluns passat en un informe amb el recopilatori de sancions imposades als partits. La formació que governa la ciutat al costat d’ERC ha recorregut la sanció i està en espera de resolució final.

El tribunal fiscalitzador, en el seu informe sobre els comptes dels partits en les eleccions locals del 26 de maig del 2019, estableix que tot i que la documentació presentada per TxT estava ben formalitzada i era coherent, es va presentar amb un retard i amb una desviació sobre el topall legal de despesa. El límit de despesa per les formacions sense representació, com era el cas, era de 24.038,85 euros, mentre que segons el Tribunal de Comptes les despeses a considerar en el cas de la formació de Ballart eren de 30.150,20 euros. L’excés, per tant, hauria estat de 6.111,35 euros.

Altres partits

Segons publica Europa Press, entre les sancions imposades pel Tribunal de Comptes destaquen els 250.000 euros imposats a Barcelona pel Canvi, l’agrupació liderada per Manuel Valls, i també el PSC hauria rebut una sanció de 49.201 euros. A l’informe del Tribunal de Comptes, la gran majoria dels partits sancionats són petites formacions locals -com TxT-, als que la llei “penalitza més que als grans”, circumstància que el mateix Tribunal ha demanat al legislador que ho solucioni.

Segons fonts properes a TxT, sobre aquesta qüestió hi ha pendent de resoldre una qüestió d’inconstitucionalitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Multen a Tot per Terrassa per la despesa electoral
To Top