Publicitat
Terrassa

L’Eseiaat de la UPC gradua més de mil enginyers altament qualificats

La gala acadèmica es va convertir un any més en el més multitudinari de l’Estat

Els estudiants, a l'espera de celebrar l'acte de graduació

El teixit productiu i industrial de Catalunya i de la resta de l’Estat compta, des d’aquest dijous, amb 1.035 nous enginyers i enginyeres més, altament qualificats, preparats per afrontar els reptes de la indústria i de l’economia del segle XXI i per treballar liderant el desenvolupament econòmic del país després d’haver-se format a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Audiovisual i Aeroespacial (Eseiaat) de la UPC.

La gran gala acadèmica de graduació, que es va celebrar aquest dijous, al recinte firal del Passeig del 22 de Juliol,  va reunir fins a 2.500 persones i es va convertir en una vegada més en el més multitudinari del país. L’acte va comptar amb els màxims representants de l’Eseiaat, d’institucions i d’empreses que treballen colze a colze amb la prestigiosa escola de Terrassa. Va presidir l’acte el rector de la UPC, Daniel Crespo; el director de l’Eseiaat, Xavier Roca; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la padrina de la promoció, la investigadora Clara Prats.

Estudiants graduats, contents i posant per la foto

L’Eseiaat, actiu per a l’economia del país

En paraules del director de l’Eseiaat, Xavier Roca, “el darrer informe de l’Observatori de l’Enginyeria d’Espanya (OIE) revela que es necessiten en els propers deu anys més de 200.000 enginyers i enginyeres. En aquest context, la nostra escola, amb aquesta capacitat extraordinària d’aportar professionals de l’enginyeria altament qualificats, esdevé en un actiu fonamental per poder garantir el futur del país. Graduar 1.035 enginyers i enginyers d’una sola promoció no està a l’abast de molts centres a tot l’Estat. Per això, subratlla Roca, “avui dijous, 1 de desembre, es podria considerar una diada per al conjunt de la societat i l’hem de posar en valor.”

Conferència de Clara Prats, padrina de la promoció

Aquesta nova promoció d’enginyers i enginyeres formats de la UPC a Terrassa va comptar  amb
una padrina d’excepció. Es tracta de Clara Prats, Investigadora del grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC, i responsable de models computacionals al Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de l’Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP). La seva línia de recerca se centra en l’ús de la modelització computacional per a l’estudi de malalties infeccioses, principalment la tuberculosi, però també la malària, la malaltia del Chagas. En els darrers dos anys ha destacat pel seu treball d’estudi de l’evolució de la pandèmia del COVID-19 a tota Europa i pel seu esforç en informar dia a dia sobre els resultats del seu treball als mitjans de comunicació.

Foto de família de representants d’institucions i empreses

Premis de les empreses als millors expedients:

L’Eseiaat manté una relació estreta amb les empreses i entitats de diversos sectors industrials. Algunes de les més importants col·laboren en l’organització dels actes de graduació amb el finançament i el lliurant dels premis als millors expedients acadèmics, com és el cas d’IMC TOYS, Cambra de Comerç de Terrassa, ABB, AUSA, Circutor, Enginyers BCN, Enginyers Industrials de Catalunya,  Fundació Caixa d’Enginyers, Cambra de Comerç de Barcelona, LAUDA, Cirprotec, Aspapel, Cecot, /Fiic, Frime, Mútua d’Enginyers, AENA, Colegio Oficial de Ingenieros Aeronáuticos de España, PROINVA, Centre Dental Les Escoles, HP, Grupo  Consrucía.

Per titulacions, la distribució de graduats i graduades és la següent:

57 del grau en Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials
132 del grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials
50 del grau en Enginyeria en Vehicles Aeroespacials
71 del grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte
75 del grau en Enginyeria en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
47 del grau en Enginyeria Elèctrica
93 del grau en Enginyeria Mecànica
27 del grau en Enginyeria Química
28 del Grau en Enginyeria en Sistemes Audiovisuals
22 del grau en Enginyeria de Tecnologia i Disseny Tèxtil
23 màster Universitari en disseny i Tecnologia Tèxtil
8 del màster Degree in Space and Aeronautical Engineering
36 del màster Degree in Technology and Engineering Management
10 del màster universitari en Enginyeria Paperera i Gràfica
115 del màster universitari en Enginyeria Industrial
52 del màster universitari en Enginyeria d’Organització
119 del màster universitari en Enginyeria Aeronàutica
36 del màster universitari en Enginyeria de Sistemes Automàtics i Electrònica Industrial
18 Diploma propi de Ciència, Tecnologia i Societat per a més grans de 55 anys
4 Màster en Fabricació Additiva
5 Màster Universitari en Recerca en Enginyeria Mecànica
7 Màster Universitari en Disseny Avançat

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top