Publicitat
Terrassa

Bio2Coat, una de les “start-ups” amb més projecció a Catalunya

La companyia terrassenca, nascuda en el si de l’Eseiaat, és escollida per ACCIÓ com una de les 50 empreses emergents catalanes amb més potencial

José Ignacio Velasco i Farayde Matta, els dos fundadors de Bio2Coat / alberto tallón

ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, adscrita al Departament d’Empresa i Treball, ha escollit una companyia amb seu a Terrassa com una de les 50 empreses emergents amb més projecció a Catalunya. Es tracta de Bio2Coat, una empresa derivada de l’Eseiaat (Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que ha creat un recobriment comestible 100% natural per mantenir el producte fresc durant més temps.

L’empresa, fundada pels professors i investigadors José Ignacio Velasco i Farayde Matta, és una de les onze “start-ups” seleccionades en la categoria “deep tech”. A més, va ser una de les 27 escollides per presentar el seu projecte a la Catalan Pitch Competition, una de les activitats incloses dins l’ACCIÓ Startup Forum, on va poder establir contacte amb inversors.

De fet, Bio2Coat té oberta la seva primera ronda de finançament, amb un objectiu de 700.000 euros, per poder finançar la comissió i la posada en marxa de la seva planta, la contractació de l’equip directiu i operatiu i les proves d’augment i la producció.

L’empresa ha desenvolupat una tecnologia de conservació natural per a aliments frescos, unes formulacions a base de proteïnes vegetals, carbohidrats, àcids grassos i olis essencials que es poden aplicar a través d’una solució líquida sobre fruites i hortalisses i que controlen la maduració i el deteriorament de l’aliment, mantenint-ne tant l’aspecte com el valor nutricional, a través d’una barrera semipermeable i comestible.

El seu model de negoci es basa en un concepte B2B i els seus principals clients són agricultors i distribuïdors de fruites i verdures.

Terrassa, la tercera ciutat catalana en nombre d’start-ups

Bio2Coat vol centrar-se el 2023 en els mercats espanyol i francès, de cara el 2024 o 2025 obrir-se pas a altres mercats de la Unió Europea i, finalment, el 2026, als Estats Units i al Brasil.

L’aplicació comercial de la seva tecnologia començarà amb les pomes. Després la volen estendre a les fruites tropicals i als fruits vermells. La seva idea, però és, en un futur, acabar entrant al mercat de la carn i el peix fresc i processat.

Defensen que el seu producte, respecte del d’altres competidors, té diversos avantatges: la seva solució és 100% natural i té funcionalitats combinades d’extensió de vida útil, millora de l’aspecte i activitat antimicrobiana.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top