Publicitat
Terrassa

Ara sí, Terrassa ja té un Metro de veritat

Pere Aragonès presideix la posada en marxa de l’augment de freqüències

Juli Fernàndez, Pere Aragonès i Jordi Ballart, a l'estació Terrassa-Vallparadís / LLUÍS CLOTET

El lema: “Més trens, menys esperes”. Ara, amb l’augment de la freqüència de pas, sí que podem parlar de veritat del Metro del Vallès. En això han coincidit gairebé totes les autoritats que han participat aquest divendres en la posada en marxa de la millora de les freqüències de trens de Ferrocarrils de la línia Barcelona-Vallès

La inauguració del servei s’ha celebrat a l’estació Terrassa-Vallparadís Universitat, amb la presència de Pere Aragonès, president de la Generalitat, per a qui la millora “és molt important” i constitueix “una aposta clara pel transport públic en una de les comarques amb més dinamisme de Catalunya”. Serem un país sostenible “si som un país de trens”, ha afirmat Aragonès abans de recordar que ens trobem en un moment “d’inajornable transformació verda”.

Per al president del Govern, connectar encara més i millor el Vallès entre sí i el Vallès amb Barcelona significa “un nou pas endavant” en una infraestructura bàsica. “Doblem l’oferta en hora punta”. S’incrementa el potencial de viatgers per passar dels 80 milions a l’any a 110 milions. Si baixa el temps d’espera pugen els incentius per apostar pel transport públic. La intenció de FGC és ampliar el model “al conjunt del país”.

Les autoritats, a l’andana de l’estació aquest divendres / LLUÍS CLOTET

Aragonès, como havia fet poc abans Juli Fernàndez, conseller de Territori, ha aprofitat per exigir de nou el traspàs de Rodalies en una jornada en la qual es constata “la ineficiència d’altres maneres de gestionar, que venen des de lluny”.

Un sistema integral

“Ja tenim un Metro real”, ha dit Fernàndez. Perquè el Metro consisteix “en un sistema de trens amb elevada freqüència que connecten un entorn metropolità”. I fins ara no era així. A partir d’aquest divendres, “no cal que mirem els horaris, i això és el Metro”. El conseller s’ha mostrat favorable a treballar per un Sistema Integral Ferroviari de Catalunya, “també amb Rodalies”.

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha celebrat “la millora de la connexió interna” que suposa el model “en una aposta per una estratègia territorial” però ha recordat una vegada més el greuge que pateix Terrassa en no ser considerada encara zona 2.

Segons la Generalitat, l’increment de l’oferta a la línia Barcelona-Vallès farà que hi hagi un tren cada cinc minuts per a Terrassa i Sabadell i cada 2,5 minuts per a Sant Cugat durant l’hora punta del matí.

Un tren cada cinc minuts en hora punta a la línia Barcelona-Vallès

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ara sí, Terrassa ja té un Metro de veritat
To Top