Publicitat
Terrassa

5 coses que has de fer si ets de Terrassa i tens més de 40 anys

Tot terrassenc de més de 40 anys ha de visitar el patrimoni modernista, conèixer la nostra gastronomia típica, anar a veure un partit de hockey, gaudir d’una jornada castellera i deixar-se perdre pel Pícnic Jazz

Terrassa és capital de moltes coses. I és la millor ciutat del món. I ens l’estimem. Però potser no li hem tret encara tot el suc possible. Hi ha una sèrie de llocs i activitats que hauries d’haver visitat o participat. Si tens més de 40 anys i encara no ho has fet, no pateixis. Aquí te les posem, negre sobre blanc. Com cantava “Sopa de Cabra”, pensa que “mai no és tard”. Practica el terrassenquisme amb nosaltres. Aquí tens 5 ofertes irrebutjables per fer. O per refer.

(1) Recórrer el modernisme de Terrassa en quatre espais emblemàtics

El Vapor Aymerich, Amat i Jover ha esdevingut el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

La Masia Freixa, la construcció més fotografiada i també més instagramejada de la ciutat, és la indubtable joia de la corona de Terrassa, però el passat modernista de la ciutat perviu en molts altres edificis, com el Vapor Aymerich Amat i Jover, actual Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), la Casa Alegre de Sagrera i els seus magnífics jardins o l’edifici de l’Escola Industrial, primer vestigi del potentíssim campus universitari de la ciutat. No cal que esperis que arribi la primavera i amb ella la nostra Fira Modernista per gaudir d’aquests espais. Ho pots fer tot l’any. També en ple hivern.

(2) Tastar la nostra gastronomia: dels frankfurts del Gavatxons a un esmorzar de forquilla al restaurant de la Mola, passant pel Dàcar

De frankfurts n’hi ha molts. Aquest no es va inventar a Terrassa, però no en trobaràs de millors / ALBERTO TALLÓN

A Terrassa s’hi menja molt bé. Tenim una riquíssima oferta gastronòmica. Segur que coneixes els frankfurts del carrer Gavatxons. Qui no hi ha anat alguna vegada? Si no ho has fet, ja fas tard. Diu la llegenda que es pot menjar en tres queixalades. Sembla un frankfurt normal, però no ho és. Assaona’l amb el tomàquet lleugerament picant (el secret sempre és a la salsa!). Si et quedes amb gana, no dubtis a menjar un llom amb formatge, ben regat amb la “nostra” salsa Viandox. Si ets de Terrassa, segur que la coneixeràs. Una altra opció és pujar fins a la Mola i fer un bon esmorzar de forquilla al restaurant. Només n’hi ha un, el trobaràs de seguida. No podem oblidar-nos de les postres terrassenques per excel·lència: el Dàcar. És un peculiar dolç que trobaràs a la majoria de pastisseries de Terrassa.

(3) L’emoció de presenciar en directe un derbi entre l’Atlètic i l’Egara

Una acció del darrer derbi disputat al Pla del Bon Aire / ARNAU ALCALÀ

Terrassa i hockey són gairebé sinònims. T’agradi més o menys l’esport, veure un partit de hockey és una obligació moral per a qualsevol terrassenc. Si no ho fas habitualment, o encara no ho has fet, acosta’t algun diumenge (ara ja fins a mitjan març) a Can Salas, el Pla del Bon Aire o Les Pedritxes per gaudir dels millors equips de hockey d’Europa. I si vols veure quelcom semblant a un Barça-Madrid, reserva la data del diumenge 28 de maig al migdia. Podràs veure un Egara-Atlètic. I tot de franc.

(4) Gaudir d’una Diada Castellera amb els Minyons o els Castellers de Terrassa

Minyons i Castellers, fent pinya durant la diada castellera de la darrera Festa Major / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Els castells són un altre signe d’identitat dels terrassencs. Tenim una de les millors colles castelleres del país, els Minyons de Terrassa, i també els Castellers de Terrassa. Les trobaràs juntes el diumenge de Festa Major, el dia 2 de juliol al Raval de Montserrat. Els castells, considerats com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, són una autèntica explosió de festa, passió, color, seny, rauxa, treball en equip, bellesa, suor, patiment i, finalment, solidaritat. Segur que n’has vist alguna vegada. En cas contrari, ho has de fer ja.

(5) Anar al Pícnic Jazz, l’esclat definitiu del nostre festival de Jazz

El Pícnic Jazz tornarà a atraure una multitud d’espectadors

Igual que el hockey, el jazz és una altra de les manifestacions culturals més intrínsecament terrassenques. El diumenge 19 de març, el parc de Vallparadís es tornarà a omplir de música i color per gaudir d’una nova edició del Pícnic Jazz, una experiència única que no pots deixar d’experimentar com a bon terrassenc. A banda, la Nova Jazz Cava ens tindrà preparat un variat programa amb concerts de jazz de tota mena de colors i tonalitats. A Terrassa, però, la cultura no és només jazz. Has d’anar a LaFACT Cultural a gaudir d’un bon espectacle de dansa, o de ballet, o a veure una de les obres de teatre que giren pel país.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top