Publicitat
tala les fonts
Terrassa

Més queixes per la tala d’arbres a les Fonts de Terrassa

L’Ajuntament diu que el tall de pins és per prevenir incendis

Troncs acumulats aquest dimecres després de la tala a les Fonts / RAMON TERÉS

Veïns de les Fonts de Terrassa reiteren les seves queixes pel que consideren “un atemptat ecològic”: la tala d’arbres en espais del sector, sobretot en un bosc ubicat entre els carrers de Santa Margarida, de París i de Sant Carles. L’Ajuntament defensa les accions per dos motius: la creació d’una franja antiincendis i la lluita contra una plaga de fongs.

Les denúncies veïnals es van fer públiques a principis de gener amb els treballs de retirada de pins, alguns d’ells centenaris, d’un solar boscós que, segons els denunciants, acollia una colònia d’esquirols. La finca té una superfície de 8.580 metres quadrats i una qualificació de zona verda, excepte una part inclosa en un pla de construcció de cases.

El crit al cel

A finals de desembre passat, residents en la urbanització van veure treballadors talant arbres i van posar el crit al cel, en especial a xarxes socials amb interpel·lacions directes a l’alcalde. Ramon Terés, un dels veïns, parlava d’una tala desaforada i de la destrucció d’hàbitat de fauna. Les queixes incloïen el tall d’arbres en els corredors situats entre el carrer de París i el parc Serra de Galliners.

Les respostes de l’Ajuntament: la retirada d’exemplars al bosc del carrer de Santa Margarida obeeix a l’obertura d’una franja per a la prevenció d’incendis forestals, necessària per normativa i finançada per la Diputació. En els arbres, a més, s’havia detectat una plaga de fongs que només es podia eliminar amb aquesta actuació. El consistori assegura que hi plantarà arbres nous.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Més queixes per la tala d’arbres a les Fonts de Terrassa
To Top