Publicitat
Terrassa

Polítics i empresaris insisteixen que la ronda Nord és una prioritat

La Cecot, la Cambra i Pimec mantenen que la continuïtat del Quart Cinturó millorarà la competitivitat de les empreses. ERC repta al PSC a executar-la

Laura Massallé i Laura Hernández

Les entitats econòmiques de Terrassa demanen desencallar la negociació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2023 i que s’arribi també a un acord per implementar la ronda Nord. La Cecot, la Cambra de Comerç de Terrassa i Pimec creuen prioritari, per una banda, tenir nous comptes, i per l’altra, insisteixen en la necessitat d’una via que doni continuïtat a la B-40 cap a Sabadell i Castellar del Vallès.

“Creiem que aquesta infraestructura cal llegir-la en clau de competitivitat i de dinamització econòmica per al territori”, indica Xavier Panés, president de la Cecot, que celebra que sigui objecte de debat polític i públic i espera que els dos partits que estan negociant esgotin totes les vies de diàleg per arribar a un acord, i que la connexió es dugui a terme “perquè les empreses i els ciutadans la necessitem”.

Des de la patronal sostenen que la B-40 és una infraestructura “absolutament indispensable” per facilitar la mobilitat de persones i de mercaderies “que malauradament, a hores d’ara, ni el transport col·lectiu ni les infraestructures actuals faciliten”. Tot i això, Panés detalla que des de la Cecot no només posen el focus en el Quart Cinturó, sinó que també reclamen millors interconnexions entre FGC i Rodalies, i “juntament amb altres entitats hem proposat xarxes de bus ràpid que connectin municipis entre ells”.
Des de la Cambra de Comerç de Terrassa, insisteixen en la idea que per al Vallès Occidental, Terrassa i Sabadell la ronda Nord és “una prioritat”. “Cal donar continuïtat a la B-40 que ara acaba a Can Roca cap a la zona de Sabadell i Castellar. La realitat de transferència diària de persones entre aquests municipis no es pot obviar, com tampoc les facilitats que aportarà el tram de la B-40 entre Abrera i Terrassa i això no ho podem deixar amb una N-150, que té les limitacions que té, i amb unes promeses de millorar les connexions ferroviàries, que em semblen molt bé, però que per al projecte d’anàlisi i execució ens n’aniríem a 20 anys”, assenyala el seu president, Ramon Talamàs.

Talamàs, però, apunta que “això no afecta els números del 2023”, alhora que creu que s’haurien d’eliminar les “postures maximalistes” tant d’un costat com de l’altre per tirar endavant els pressupostos. “Entenc que l’aeroport i la B-40 són temes transcendents i el PSC fa bé en reivindicar-ho, però són temes que no afecten els números del 2023 i, per tant, s’haurien de trobar sistemes per poder conjugar les dues postures”, exposa.

La ronda Nord “és una infraestructura que incrementaria la competitivitat de les empreses de la comarca i milloraria la qualitat de vida de les persones que hi viuen”, opina, per la seva banda, el president de Pimec Vallès Occidental, Xavier Pujol. El secretari general de la mateixa patronal, Josep Ginesta, ha demanat “adaptar a la nova realitat” el projecte de la B-40 per poder arribar a un acord per tirar endavant els pressupostos. Creu que si no s’aproven els comptes del 2023, s’evidenciarà el “fracàs de la política” i per evitar-ho, suggereix incorporar “elements que facin més adaptable a la sostenibilitat” el tram de la B-40 entre Sabadell i Terrassa. Ginesta aposta perquè aquest tram sigui una autovia, amb dos carrils per sentit.

El PSC demana “responsabilitat”

En el mateix sentit, des del PSC el seu primer secretari i president del grup municipal, Alfredo Vega , recorda que la ronda Nord “té el consens dels tres alcaldes de Terrassa, Sabadell i Castellar, dels agents econòmics i d’una ministra disposada a finançar l’obra i traspassar a la Generalitat el disseny i l’execució de la infraestructura”.
El dirigent retreu al Govern d’ERC que “bloquegi majories, al territori i al Parlament. ERC té 33 diputats, com el PSC però amb menys vots. Ha d’entendre que la seva visió no és l’única”. I demana a l’executiu de Pere Aragonès “que cedeixi per responsabilitat. No pot deixar 2.600 milions de pressupost en la cuneta i permetre una pròrroga, amb el que això comporta per als serveis públics. Que pacti i, si no és capaç, que convoqui eleccions”.

Els socialistes defensen la ronda Nord des del punt de vista de la mobilitat i “de la sostenibilitat. Evitarà el pas de milers de vehicles, molts procedents de Castellar, per la Gran Via de Sabadell, que està saturada”.

A Terrassa, ERC manté la seva postura obertament contrària al Quart Cinturó i a la continuïtat de la via cap a Sabadell. “Fa temps que el quart cinturó ha desaparegut de l’equació. No es farà”, es va mostrar categòrica ahir la regidora i candidata Ona Martínez.

La política va retreure als socialistes que no s’avinguin a tancar el pacte dels pressupostos de la Generalitat. “M’agradaria preguntar al PSC quina responsabilitat té amb el país per condicionar els pressupostos a una infraestructura” com la B-40. I va afegir: Si tant la volen, que la construeixin!”.

Pancartes de La Paparola a l’autovia

Coincidint amb la negociació dels pressupostos, l’Assemblea Ecologista de Terrassa- La Paparola va fer ahir un acte de protesta al tram egarenc del Quart Cinturó, a l’altura del pont de Can Gonteres, on van penjar pancartes amb els lemes “El territori no és moneda de canvi” i acusant Jordi Ballart i al PSC de “negacionistes climàtics”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Polítics i empresaris insisteixen que la ronda Nord és una prioritat
To Top