Terrassa dona la benvinguda a l’Any Nou xinès: l’any de la serp
El Centre Cívic i Cultural Xinès de Catalunya, amb seu a Terrassa, organitza una jornada d’activitats i divulgació del Cap d’Any xinès a l’Escola Pia on hi acudeixen més de 120 infants

- Terrassa dona la benvinguda a l’Any Nou xinès: l’any de la serp
Ara a portada
-
Terrassa El ple ajornat es farà dimecres i inclourà una proposta d'expedient sancionador a Vox Pilar Màrquez
-
-
Terrassa Tot per Terrassa anuncia accions legals per la samarreta de la portaveu de Vox Pilar Màrquez
-
-
Terrassa La històrica Llibreria Boada Riera torna a obrir en forma d'hamburgueseria el dilluns Redacció
Publicat el 28 de gener de 2025 a les 19:45
Aquest 29 de gener del 2025, és el darrer dia de l’any lunar del calendari xinès, el que significa que per aquesta cultura, és el dia de l’Any Nou. Comença l’any de la serp al calendari xinès, i transcorrerà fins al 16 de febrer del 2026. Aquestes dates marquen l’inici de la primavera, i és per aquest motiu que també en diuen la Festa de la Primavera. Terrassa no n’ha estat exempta de les seves celebracions, i és que aquest passat cap de setmana, el Centre Cívic i Cultural Xinès de Catalunya, amb seu a la ciutat, va organitzar unes jornades per donar la benvinguda a l’Any Nou xinès pels més petits. Aprofitant les classes de xinès que duu a terme els caps de setmana a l’Escola Pia, és allà on es van muntar activitats per donar a conèixer el que és el Cap d’Any xinès pels qui no n’estan familiaritzats, o no poden acudir al seu país d’origen per celebrar-lo.
“Hi ha nens que potser no han pogut tornar, o fins i tot encara no han pogut visitar el seu país d’origen. Són nascuts aquí i potser no han tingut l’oportunitat de viure a la Xina i veure com és el seu Cap d’Any”, explica Yongyue, la presidenta del Centre Cívic i Cultural Xinès de Catalunya. Es tracta d’una festivitat molt vinculada amb la família i la seva unió. De fet, és tradicional abandonar el lloc on es viu i es treballa per tornar a reunir-se amb la família. Precisament, per aquelles persones que no tenen l’oportunitat de tornar cap a la Xina, és el motiu pel qual sorgeix aquesta iniciativa també. Més de 120 infants van poder gaudir d’activitats tals com manualitats, tallers, confecció de fanalets, cants de cançons típiques xineses o recitals de poemes tradicionals. Tot plegat, per apropar la seva cultura originària i donar a conèixer la festivitat de l’Any Nou xinès i la Festa de la Primavera.
Notícies recomenades
-
Terrassa Nou aparcament provisional al barri de les Arenes
-
Terrassa Ple d’abril: videovigilància, lloguer social i una declaració contra les guerres a l'ordre del dia
-
Terrassa Suspesa la protesta dels veïns d'Arquimedes i Galileu
-
Terrassa Un incendi de contenidors afecta un edifici d'habitatges de Terrassa