Publicitat
Comarca

Torra descarta avançar eleccions i ser candidat en uns nous comicis

El president de la Generalitat, Quim Torra, va descartar ahir avançar eleccions i les va situar el 2021, quan la legislatura complirà els quatre anys, un moment en què ja ha avançat que no serà candidat de JxCat. Fins a quatre vegades va negar que vulgui avançar eleccions quan se li va preguntat per això en una entrevista a RAC1, en què tampoc va voler posar-se en la hipòtesi que serà inhabilitat per un possible delicte de desobediència, ja que creu que pot guanyar la batalla judicial en instàncies espanyoles o europees.

Així, “si de mi depèn, que depèn de mi”, no hi haurà eleccions el 2020, va subratllar Torra, que va negar que en la reunió amb l’expresident català Carles Puigdemont a Bèlgica abordessin l’escenari de l’avançament electoral. Va remarcae Torra que no té “cap intenció” de convocar-les, si bé va admetre que en aquests temps “les coses no depenen només del president de la Generalitat”, però avui, va insistir, descarta “completament qualsevol avançament electoral”.

En aquest sentit, va situar les eleccions el 2021, quan toquen, i en aquests comicis va descartar ser candidat: “No em tornaré a presentar a cap altra elecció”, va afirmar el president català. El president de la Generalitat va negar que en algun moment s’hagi plantejat dimitir, si bé va reconèixer que ha passat per moments “difícils”.

Va admetre que l’horitzó és “gris” després que els tres partits independentistes no hagin pogut consensuar una resposta unitària a la sentència del procés i va subratllar que la culpa és de tots, també seva, perquè com a president de la Generalitat és el “responsable de tot”. En aquest sentit, va admetre que “potser” no ha tingut “l’encert de trobar les complicitats” entre les forces sobiranistes per poder disposar d’un horitzó “clar”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top