Publicitat
Comarca

Protocol per respectar “les decisions de les dones” en l’embaràs

El nou "Protocol d’Atenció i Acompanyament al naixement a Catalunya" que ha editat el departament de Salut pivota sobre el "total respecte a les decisions de les dones" pel que fa a embaràs perquè "sigui sempre una experiència positiva per a elles".

La consellera de Salut, Alba Vergés, va presentar ahir el document, que incorpora també com a novetat la "perspectiva de gènere i els nous models de família", a més de mesures de "detecció de possibles casos de violència masclista en l’embaràs". Acompanyar les dones des de l’inici de l’embaràs per "ajudar-les en tot allò necessari" és la voluntat del protocol, va insistir la consellera, que ha afegit que davant de casos de sospita de violència masclista "se sotmetrà les dones a un qüestionari per proporcionar-los ajuda si és necessària ".

Visita a casa
Com a part d’aquest acompanyament a les dones, "se’ls informarà que en el sistema sanitari poden tenir el tipus de naixement que desitgen". El protocol també preveu que la primera visita postpart sigui al domicili de la mare, per a un millor seguiment de la lactància materna i de l’estat de salut mental i anímic de la mare.

Vergés va considerar "preocupant" que la natalitat hagi descendit un 28,5% en els últims deu anys a Catalunya, així com la maternitat "cada vegada més tardana", cosa que ha atribuït a falta d’informació sobre la possibilitat de córrer més riscos en edats avançades durant l’embaràs: "La societat ha de ser conscient que tenir els fills aviat és molt positiu per al país". Vergés va subratllar la "importància" que es donin les condicions òptimes perquè això pugui ocórrer de manera generalitzada. El nou document actualitza el protocol de l’any 2003.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top