Publicitat
Comarca

ERC no veu les eleccions com una prioritat i li agradaria acordar-les

El president del grup d’Esquerra Republicana al Parlament, Sergi Sabrià, va afirmar dimecres que el seu partit no veu les eleccions catalans com una prioritat ara mateix "perquè el país no les necessita", i va indicar que li agradaria poder acordar la data dels comicis amb Junts per Catalunya.

En unes declaracions a Ràdio 4, Sergi Sabrià va recordar que la data de les eleccions "és responsabilitat del president de la Generalitat únicament i exclusivament", però ell va entendre després d’escoltar el missatge institucional de Quim Torra "que podien ser just després dels Pressupostos i ara sembla que això no està clar".

"És una decisió del president Torra, és cert, i la data no té l’obligació de consultar-la amb els seus socis de govern, però seria bo que ho fes" i que fos acordada amb ERC, va subratllar el líder republicà al Parlament.

Sabrià va assenyalar que per a ERC les eleccions "no són una prioritat, com sí que ho són l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat, la possibilitat d’executar-los, i en paral·lel, continuar treballant a la Mesa de Negociació" entre els governs català i espanyol.

Cohesió
Segons aquest mateix portaveu d’ERC, si el seu partit no veu prioritàries les eleccions és perquè "el país no les necessita" ara mateix, i va apuntar que a ell li agradaria "poder anar a les eleccions amb un independentisme més cohesionat, ja que anar dividits i amb retrets no és bo, barallar-nos per quatre vots que ja són independentistes no té sentit".

Va lamentar, en aquest sentit, que JxCat comencés la seva precampanya dissabte passat amb un acte en el qual va llançar diversos retrets a Esquerra Republicana: "crec que s’equivoquen entrant en aquesta dinàmica, i ERC no la seguirà i es centrarà a buscar nous vots, per exemple de socialistes desencantats".

Pel que fa als pactes postelectorals, Sergi Sabrià va apuntar que no s’ha de confondre el fet que ERC facilités amb la seva abstenció la investidura de Pedro Sánchez (PSOE) a canvi d’una taula de negociació, amb fer pactes de govern amb els socialistes.

"Està claríssim que ERC no governarà amb el PSC a la Generalitat, tenim uns límits molt clars" i això "ja s’ha vist amb els pactes a les institucions supramunicipals" en les que ERC va evitar pactar amb el PSC, "mentre que JxCat si que ho ha fet ", va explicar.

Apostes
Sabrià va reconèixer que ERC "se sent lluny" de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) perquè no casa amb alguns dels seus posicionaments i les seves apostes estratègiques, i que per exemple, se sent "més a prop de la CUP" malgrat les diferències que Esquerra Republicana manté també amb els anticapitalistes.

Pel que fa a la qüestió de la desobediència institucional, el president del grup d’ERC al Parlament va afirmar que "no té sentit posar una pancarta per acabar traient-la", motiu pel qual ERC considera que només està justificat desobeir "si això ens acosta a la independència i millora la vida dels catalans".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top