Publicitat
Comarca

Viladecavalls exigeix que el tren s’aturi més cops a les seves estacions

Publicitat

Les entitats veïnals de Viladecavalls (liderades per l’AVV Parc de Sant Miquel), juntament amb les de Roc Blanc i Can Gonteres de Terrassa, han posat en marxa una recollida de signatures a la plataforma change.org demanant que el tren de Rodalies R4 de Renfe que cobreix la línia Terrassa-Manresa s’aturi més cops a les dues estacions del municipi (la del nucli urbà i la de Sant Miquel de Guanteres).

Es tracta d’un pas més en la lluita que des de fa uns anys porten a terme els veïns de Viladecavalls perquè es vegi complida una demanda que, argumenten, no suposaria cap despesa econòmica, ja que només es tractaria, defensen, de reorganitzar la freqüència de pas del tren pel municipi.

Expliquen els veïns que actualment per les dues estacions passen cada dia 37 trens però només paren 18, que són els semidirectes (els 19 restants són directes). Tenen, per tant, un tren cada hora, freqüència que es reduiria a mitja hora si s’aturessin tots. “I això només suposaria pels trens que ara no paren quatre minuts més en cobrir el trajecte Terrassa-Manresa”, afirmen des de l’AVV Parc de Sant Miquel.

Amb aquests arguments, els veïns han encetat una recollida de signatures -ja porten prop de mil- a la plataforma change.org sota l’enunciat “Rodalies a Viladecavalls: que parin tots els trens que passen!”.

Diuen els veïns a change.org que “no demanem que es posin més trens sinó que els que ja existeixen s’aturin a les nostres estacions. Tenint això present queda clar que la inversió a fer és zero i que l’afectació als colls d’ampolla que puguin haver a l’entrada de Barcelona també és zero perquè el nombre de trens que passa per aquest coll d’ampolla continua sent el mateix”.

I afegeixen que els hi resulta “incomprensible” que els trens “passin de llarg i no permetin pujar i baixar a les persones, quan aquesta és la seva raó natural d’existir”. “Si això es fes -continuen-, l’oferta de tren per tots nosaltres es doblaria, oferint un horari encara pobre però raonable perquè molts deixéssim el cotxe a casa, amb totes les repercussions positives envers la contaminació i la sostenibilitat que això implica”.

“No resulta factible”
En el seu moment, les entitats veïnals van vehicular la seva queixa a través de l’Ajuntament i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), de la qual el Consistori en forma part.

La resposta de la direcció de Transport i Mobilitat de la Generalitat a la petició veïnal feta formalment per AMTU, que estenia la demanda també a les dues estacions de Vacarisses, va ser negativa.

En contesta el gener de 2018, la Generalitat raonava que “no resulta factible” dur a terme la petició donada “la congestió actual del sistema ferroviari de Rodalies de Barcelona”, i perquè la mesura “perjudicaria un major nombre d’usuaris (en comparació amb els beneficiaris), especialment de Manresa i Sant Vicenç de Castellet”.

Publicitat
To Top