Publicitat
Comarca

Els robatoris a domicilis es van reduir un 30% el 2019

Els robatoris a domicilis a Sant Cugat es van reduir l’any passat un 30%. Igualment, malgrat que el 2019 els delictes, en el seu conjunt, van baixar pràcticament un 3%, les detencions van augmentar gairebé un 20%. Les dades les van donar a conèixer dimecres, durant la presentació del balanç delinqüencial de l’any 2019 al municipi, l’alcaldessa, Mireia Ingla, i el cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Cugat, el sotsinspector Manel Rodriguez.

Ingla va destacar "la bona col·laboració entre Mossos i Policia Local en matèria de seguretat ciutadana" i va agrair la feina que estan duent a terme a Sant Cugat. L’alcaldessa també va valorar molt positivament la reducció de robatoris amb força a domicilis, subratllant que "la baixa d’aquest tipus de delicte s’ha produït a tots els barris de la ciutat".

El cap de la comissaria de Mossos de Sant Cugat va indicar que, tot i aquestes bones dades, en cap cas es reduirà el dispositiu de vigilància per prevenir robatoris a domicilis. Rodríguez també va remarcar que "en paràmetres general Sant Cugat gaudeix de bona salut en matèria de seguretat pública".

Eficàcia
L’anàlisi mostra que les infraccions penals es van reduir el 2019, per segon any consecutiu, en un 2,9% respecten l’any anterior. Es van passar d’un total de 4.959 fets el 2018 a 4.814 fets el 2019.

Aquesta reducció de delictes va anar acompanyada d’un augment del nombre de detencions, passant de 185 detencions realitzades el 2018 a 221 durant el 2019, un 19,5% més d’activitat policial. Malgrat haver-hi menys delictes es van realitzar més detencions, per la qual cosa estaríem parlant d’un augment de l’eficàcia, segons Ajuntament i Mossos.

Pel que fa a la ràtio de criminalitat del municipi (delictes per cada mil habitants), l’any passat va resultar del 52,8%, inferior en 24,3 punts al de Catalunya, que enguany arriba al 77,2%.

Els fets patrimonials van ser els principals delictes que es van produir a Sant Cugat el 2019 i van representar un 86% del total de delictes coneguts. Aquell any aquests tipus de delictes van baixar en la seva majoria, en concret un 5,5%, descens que es va mantenir per segon any consecutiu.

Dintre dels delictes contra el patrimoni cal destacar la reducció del 31,6% vers l’any 2018 dels robatoris amb força a domicilis a tots els barris del municipi. Aquest descens es va mantenir per segon any després de tretze anys de constants pujades. A més a més, cal destacar que tot i que van baixar els fets, el nombre de detencions va augmentar un 37% i de les 52 persones detingudes per aquests fets, 19 van ingressar a presó.

El número més important de robatoris a domicilis es van produir als mesos d’octubre, novembre i desembre, coincidint amb el canvi d’hora de l’hivern, essent les principals zones afectades Valldoreix i la Floresta.

Més furts
En segon lloc cal destacar la reducció del 25,5% dels robatoris amb força a establiments.

Així mateix, entre els delictes que haurien augmentat durant l’any 2019 ens trobarien els furts i els robatoris amb força a interior de vehicle.

Per últim, els delictes contra les persones van suposar només el 8% dels delictes coneguts (disminució d’un 4,7%), i van continuar baixant per segon any consecutiu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top