Publicitat
Comarca

Prova pilot del Consell Comarcal per augmentar el lloguer públic

El Consell Comarcal ha emprès el projecte pilot "Habitatge públic de lloguer assequible al Vallès Occidental", que aborda el repte d’augmentar el parc d’habitatge de lloguer municipal, a preus menors als quals ofereix el mercat lliure. L’organisme supramunicipal ha adreçat la proposta de participació als municipis de la comarca sense serveis propis en matèria d’habitatge i actualment un total de quatre ajuntaments ja estan treballant en la fase inicial. Es tracta de Vacarisses, Ullastrell, Palau-solità i Plegamans i Sentmenat.

El conseller comarcal de Territori i vicepresident de la institució, Carles Rodríguez, ha remarcat que "la necessitat de disposar d’habitatge assequible a la comarca ha crescut encara més davant la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Alhora, els municipis més petits tenen serioses dificultats per atendre i gestionar aquesta demanda". "El que volem -continua el conseller comarcal de Territori- és ajudar-los, de la mà de la Diputació de Barcelona, a explorar totes les vies possibles per augmentar el parc d’habitatge assequible".

Contenció
Per la seva banda, la consellera delegada d’Habitatge del Consell Comarcal, Mar Sempere, explica que "a banda de voler incrementar el parc d’habitatge municipal de lloguer, amb el projecte que iniciem ara també es pretén contribuir a la contenció dels preus de lloguer en general, de manera que a mitjà i llarg termini acabi sent una llavor de canvi també per al sector privat" d’habitatge.

El projecte pilot se centra en l’increment del parc de lloguer públic i s’estructura en dues línies d’actuació. La primera línia d’actuació s’inicia amb la detecció de parc públic existent, provinent de patrimoni municipal en desús o amb altres usos susceptibles de ser reconvertits en habitatge. A partir d’un primer inventari i una diagnosi, després es proposa un pla d’acció que prioritzi i possibiliti l’adequació del patrimoni detectat per a convertir-lo en habitatge assequible, al llarg de les següents fases del projecte.

Solars
Per al desenvolupament d’aquesta primera fase de detecció, anàlisis i propostes, es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i d’un equip tècnic extern amb especialitat en el desenvolupament de projectes d’habitatge.

La segona línia d’actuació, en la fase d’inici, analitza i detecta solars públics susceptibles de poder-hi promoure habitatge de protecció oficial, en règim de lloguer, i tot seguit proposa un pla d’acció per a les següents fases del projecte per poder fer-lo realitat.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental actualment ja promou l’augment del parc d’habitatge privat de lloguer des de la Borsa Comarcal d’Habitatge de Lloguer Assequible. Des d’aquesta Borsa, el Consell Comarcal ofereix a propietaris particulars d’habitatge la cerca de llogaters, que han de complir els requisits assenyalats per l’Agència d’Habitatge de Catalunya com a beneficiaris HPO (Habitatge de Protecció Oficial).

Els lloguers de la Borsa Comarcal d’Habitatge de Lloguer Assequible són a preus menors als del mercat obert, però amb l’avantatge per als propietaris d’assegurances i gestió gratuïta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top