Publicitat
Comarca

L’estació de Renfe de Vacarisses ja és accessible

Les diferents millores dutes a terme han costat 1,3 milions d’euros

Renfe dona per finalitzades les obres de millora de l’estació de Vacarisses un cop els ascensors estan en funcionament, que permeten que l’estació sigui totalment accessible a persones amb mobilitat reduïda. Aquest projecte ha suposat la renovació i modernització dels equipaments de l’estació amb un pressupost d’1.367.402 euros.

El total de les actuacions ha tingut un pressupost d’1,3 milions d’euros i, després dels treballs, l’estació de Vacarisses ja està totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda. S’ha construït un pas elevat que connectarà les dues andanes de l’estació. S’han instal·lat també ascensors per tal de garantir la correcta i segura mobilitat dels usuaris.

S’ha prolongat l’andana 200 metres per facilitar l’estacionament de trens en doble composició i s’ha fet un recrescut de l’alçada de les andanes per arribar als 68 centímetres sobre la cota del carril. S’han efectuat també actuacions de rehabilitació de la marquesina de l’edifici de viatgers i un tancament perimetral de l’estació. S’han instal·lat màquines d’autovenda i validadores de bitllets, així com nous teleindicadors. A més, s’ha millorat en matèria d’eficiència energètica, canviant a llum amb tecnologia LED.

Una millor atenció al client
Coincidint amb les millores de l’accessibilitat, s’han instal·lat també nous sistemes d’informació i atenció al client. Es tracta de teleindicadors LED a cadascuna de les andanes, amb missatges de les properes parades, així com el temps estimat d’arribada. S’ha instal·lat una pantalla amb informació en temps real de les properes circulacions. L’estació de Vacarisses disposa de 34 serveis diaris de Rodalies de Catalunya.

Aquesta actuació en complementa d’altres emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, que preveu programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client, així com augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa i millorar el confort i accés a trens i estacions. Renfe inverteix prop de 100 milions d’euros en actuacions a 39 estacions de la rodalia de Barcelona.

Publicitat
To Top