Publicitat
Comarca

La digitalització del comerç per reforçar l’activitat econòmica local

El projecte és exacutat pel Consell Comarcal i hi participen municipis de la comarca

A Matadepera s’han contactat amb més de 70 activitats econòmiques i s’han fet 45 entrevistes / MIQUEL BADIA

“Activitat local i de serveis a persones i ciutadania” és un dels projectes del programa Treball, Talent i Tecnologia, impulsat per la Diputació de Barcelona. Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls, Sant Llorenç Savall, Montcada i Reixac i Gallifa són els vuit municipis de la comarca que s’hi han unit per reforçar l’activitat econòmica, a través de la transformació digital, de l’àmbit local i dels barris.

Segons informa el Consell Comarcal el projecte “promou el talent i la tecnologia amb voluntat de transformar i generar creixement des de l’activitat local i de proximitat”, i serà executat pel mateix consell fins al desembre del 2022 i té un pressupost de 195.384,56 euros.

“Activitat local i serveis i persones i ciutadania” va iniciar-se amb un procés d’apropament a les activitats econòmiques locals, on ja s’han realitzat més de 80 entrevistes per identificar els seus interessos envers la transformació digital, el seu nivell de coneixements digitals i la relació del negoci envers les prioritats marcades en el projecte.

Amb tota aquesta informació recollida, es durà a terme una selecció dels negocis de cada municipi que participaran en el projecte. Aleshores, a partir del setembre es programaran i es faran accions d’assessorament i formació perquè adquireixin coneixements per la transformació digital dels negocis, com ara eines per l’ús de les xarxes socials en la venda dels productes i serveis o per la gestió d’activitat o estocs, entre altres. Al mateix temps, s’iniciarà la diagnosi i la formació de les persones treballadores del sector, ja estiguin actives o en atur, per adquirir les competències digitals necessàries.

A finals de maig es van incorporar al projecte dues agents de captació i dinamització digital, una d’elles centrada en l’execució d’actuacions a Montcada i Reixac i l’altra en el conjunt dels altres set municipis més petits.

Entre aquest any i el 2022 el programa Treball, Talent i Tecnologia portarà a terme 8 projectes amb el repte de la transformació digital, on hi participaran tots els municipis de la comarca.

Publicitat
La digitalització del comerç per reforçar l’activitat econòmica local
To Top