Publicitat
Comarca

Comencen els treballs de gestió forestal a Vacarisses

L’objectiu és reduir la massa forestal de les zones per prevenir els incendis i millorar les rutes d’evacuació

Publicitat

Ahir van començar les obres de gestió forestal a Vacarisses, que afectaran unes 25 hectàrees de bosc entre la Serra dels Cupots i el Torrent de les Pinasses. L’objectiu és reduir la massa forestal de les zones sensibles pel seu excés.

Segons s’informa des del Consistori, en la planificació d’aquestes obres s’han exclòs els cursos de torrents i les zones d’alt pendent, prioritzant les infraestructures de prevenció d’incendis i les rutes d’evacuació.

En el mateix marc, també s’hauria dut a terme la gestió forestal de 30 hectàrees a la finca de Sanana, però la propietat va desestimar realitzar aquestes obres forestals.

Prevenció d’incendis

L’actuació que s’està duent a terme a aquestes zones forestals de Vacarisses és fruit del conveni de 2021 per a la Prevenció d’Incendis Forestals mitjançant el Foment de la Gestió Forestal Estratègica entre la Diputació de Barcelona i l’Associació de Propietaris Forestals Entorns de Montserrat, de què el municipi en forma part.

Segons exposa la Diputació de Barcelona en el conveni,”més del 80% dels terrenys forestals de la demarcació de Barcelona estan en mans de propietaris privats, amb un greu problema d’atomització i una creixent desvinculació de l’activitat primària”, afegint que “les Associacions de Propietaris Forestals tenen un paper fonamental en l’organització d’una part important de la propietat privada, el que facilita la gestió forestal de les comarques de Barcelona i, per tant, la reducció dels perills relacionats amb els incendis forestals dels boscos no gestionats”.

D’aquesta manera, per minimitzar els efectes dels grans incendis forestals, impulsen acords a mida entre els propietaris d’una finca forestal privada, els ramaders i l’Associació de Propietaris Forestals (APF). Les zones d’actuació que formen part del projecte són les comarques centrals, el Parc Rural de Montserrat i Vall del Ges, Orís i Bisaura.

Publicitat
Comencen els treballs de gestió forestal a Vacarisses
To Top