Comarca

Dictamen pel futur de Can Carreras

L’Ajuntament vol saber com s’ha de dur a terme la retirada dels residus

Reunió de la Mesa de seguiment dels abocadors / Localpres

L’Ajuntament de Rubí ha encarregat un dictamen pericial per analitzar com s’ha de dur a terme la retirada dels residus de Can Carreras. Fa dos anys, magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) van estimar els recursos que declaraven nul·les les ampliacions d’aquest abocador. Concretament, l’ampliació de 25.000 tones i una cinquantena de nous codis de residus respecte a la llicència original.

El dictamen, que el Consistori rubinenc està acabant d’analitzar, és necessari per demanar al TSJC l’execució de la sentència, el compliment de la qual és d’alta complexitat tècnica.

Publicitat

Aquesta informació es va traslladar dilluns passat als membres de la mesa de seguiment dels abocadors de Rubí. Durant aquesta reunió, la Plataforma Rubí Sense Abocadors va comentar que havia observat un elevat trànsit de camions que accedeixen a l’abocador, especialment durant els dissabtes al matí.

Quan la plataforma ha denunciat aquest tràfec de vehicles a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), l’organisme competent que ha de vetllar pel compliment de l’ordre de cessament de l’activitat, l’administració ha respost que no es disposa d’inspectors de guàrdia pels caps de setmana.

Publicitat
Dictamen pel futur de Can Carreras
To Top