Publicitat
Comarca

Un any de porta a porta a Ullastrell

És el segon municipi que més recicla de la comarca

Durant un any de porta a porta, el municipi ha generat 696.340 tones de residus

Ullastrell celebra el primer aniversari del porta a porta, sistema de recollida de residus que recopila les deixalles de cada casa i pis del poble i urbanitzacions separades prèviament segons el sistema de reciclatge corresponent. Després d’un any de servei i onze mesos comptabilitzats, el model de reciclatge d’Ullastrell ha canviat totalment. Les dades confirmen que el municipi ha passat d’un 43% de recollida selectiva a un 88,76% en un any, percentatge que el col·loca com al segon municipi que més recicla de la comarca i el 15è de Catalunya.

Un altre indicador important és la fracció d’impropis que acaben als contenidors d’orgànica, és a dir, de residus que es llancen a aquest contenidor quan realment pertanyen a un altre.
Abans del porta porta, Ullastrell tenia uns valors superiors al 13% de fracció d’impropis a l’orgànica, però amb la implantació del servei, Ullastrell s’ha mantingut tot l’any per sota d’un 3%. Les bosses compostables han ajudat a millorar aquesta dada, així com el sistema de recollida i la corresponsabilitat del servei. La mitja de la comarca actualment està al 14% d’impropis.

Durant aquest any, el municipi ha generat 696.340 tones de residus, dada que correspondria a 273,11 quilos per habitant i any. Ullastrell es situa per sota de la mitjana comarcal, però l’Ajuntament emfatitza que “encara queda feina de sensibilització per generar menys residus”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un any de porta a porta a Ullastrell
To Top