Publicitat
Comarca

Baixa el parc de vehicles contaminants a Sant Cugat per la ZBE

Hi ha un 16,3% menys cotxes matriculats sense etiqueta ambiental. Cada dia circulen per la zona delimitada 19.000 vehicles, 350 dels quals s’han saltat el perímetre

La Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat va entrar en vigor el passat 1 de maig

La creació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat del Vallès ha reduït el parc de vehicles contaminants matriculats a la ciutat. Segons les dades exposades aquest dimarts per l’Ajuntament, ara hi ha un 16,3% menys de vehicles sense etiqueta ambiental en comparació a un any i mig enrere, quan es va aprovar l’ordenança per limitar la circulació. En aquest període també ha augmentat el nombre de vehicles de zero emissions (+69,4%) i ECO (+49,8%). El consistori ha celebrat aquestes dades quan falten pocs dies per començar a aplicar les sancions als vehicles que se saltin el perímetre de la ZBE. I és que, si bé les restriccions van començar l’1 de maig, es va acordar un període de sis mesos de gràcia que acaba l’1 de novembre.

Segons l’Ajuntament, cada dia circulen per la zona delimitada prop de 19.000 vehicles, 350 dels quals s’han saltat el perímetre els últims mesos i haurien estat sancionables. A partir de l’1 de novembre, el consistori calcula que uns 175 vehicles contaminants (un 0,9%) se seguiran saltant la normativa i accediran a la zona restringida a vehicles amb distintiu B, C, ECO o zero emissions.

Aquesta dada s’ha calculat comparant les dades de Sant Cugat amb les de la ZBE de Barcelona i tenint en compte que hi haurà vehicles sense etiqueta que seguiran circulant fins al final del període de moratòria però que deixaran de fer-ho quan entrin en vigor les sancions.

L’ordenança municipal estableix sancions econòmiques d’entre 100 i 500 euros que, en cas de reincidència, es poden incrementar un 30%. La intenció de l’Ajuntament i l’AMB és destinar la recaptació de les multes a impulsar polítiques de mobilitat sostenible.

En aquests moments hi ha cinc càmeres amb lectura de matrícula per controlar l’accés a la ZBE i es preveu adquirir-ne de noves a curt termini. També està previst utilitzar un vehicle de la Policia Local amb dispositiu de lectura de matrícules per controlar la circulació de vehicles a la zona delimitada.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Baixa el parc de vehicles contaminants a Sant Cugat per la ZBE
To Top