Publicitat
Comarca

El ple de Rubí aprova el pressupost de 89,6 milions per al 2022

ERC, Cs, VR i AUP van votar en contra dels comptes, que només van tenir el suport de l’equip de govern

La sessió plenària va ser la primera presencial des que es va declarar la pandèmia

El Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar dijous de forma inicial el pressupost de la corporació per a l’exercici 2022, que ascendeix a 89,6 milions d’euros. L’equip de govern, integrat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), hi va votar a favor, mentre que la resta de grups –Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP)– hi van votar en contra.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ja havia avançat abans del ple que els comptes s’havien elaborat amb “prudència i amb una visió realista” pel que fa als ingressos. Aquesta explicació, però, no va impedir que hi hagués un intens debat amb els grups de l’oposició. En tot cas, el pressupost està marcat per la situació econòmica actual, on s’entreveu una recuperació inicial de la crisi provocada per la Covid-19 i on s’han suspès de nou les regles fiscals per l’any vinent.

Pel que fa als ingressos, i fruit de l’aprovació de les ordenances fiscals al ple del setembre, es manté la pressió fiscal en els impostos, taxes i preus públics. S’ha incorporat un recàrrec als pisos buits, s’incrementarà un 13% els ingressos provinents dels impostos que recapta l’estat (PIE) i es comptarà amb el Fons de Cooperació Local de Catalunya i la resta de transferències a rebre. Per últim, també s’ha incorporat un préstec d’1.713.060,57 euros, que finançarà el 29% de les inversions previstes al Pla de mandat l’any 2022. Pel que fa a les despeses, el pressupost s’ha elaborat en funció de la previsió d’ingressos. La prioritat ha estat garantir els crèdits previstos per atendre les despeses compromeses i totes aquelles que es consideren necessàries per al bon funcionament dels serveis municipals.

Contra les línies d’alta tensió
Durant la sessió plenària, la primera en format presencial des que es va declarar la pandèmia de la Covid-19, el ple va fer una declaració per mostrar la seva oposició a l’establiment de noves línies d’alta tensió al terme municipal de Rubí. Defensen que l’afectació que provoquen les existents ja és considerable i que el model de no concentració de la producció hauria d’afectar també a la no concentració territorial de la distribució. Com es manifesta a la declaració, l’Ajuntament es personarà quan comenci el període d’exposició pública i al·legacions del projecte de LAAT 220 kV SET Cirerer- SET Rubí 220 kV.

A més, en el torn de les mocions es va consensuar el text presentat per VR per la col·laboració entre administracions per la modificació de les línies elèctriques d’alta tensió que passen pel nucli urbà de Rubí. Entre els acords, destaca continuar reclamant a l’ICAEN que compleixi els compromisos adquirits en el conveni de cooperació pel desplaçament de la línia de 220 KV, Can Jardí-Mas Figueres, en el tram que transcorre per l’avinguda de Can Fatjó.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top