Publicitat
Comarca

Toni Rodríguez serà el nou cap de l’Àrea Bàsica dels Mossos de Rubí

Rodríguez ha estat relegat de Cap d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra, càrrec que ara ocuparà Ramon Chacon

Toni Rodríguez

Fins el passat desembre, l’intendent Toni Rodríguez estava al capdavant de la Comissaria General d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra de Catalunya, com a responsable màxim. El Departament d’Interior ha comunicat recentment, però, que dins del nou organigrama dels Mossos, Ramon Chacon substituirà Rodríguez com a Cap d’Investigació Criminal, i Toni Rodríguez quedarà relegat del càrrec i serà el nou cap de l’Àrea Bàsica dels Mossos de Rubí. 

Dins del cos de Mossos d’Esquadra, però, es percep malestar per la degradació de càrrec de Toni Rodríguez, que es sospita que podria venir donada com a càstig d’Interior per investigar els casos de corrupció dins del Govern, que afectaven a diferents partits polítics. Entre els principals investigats destaquen l’exconseller d’Interior, Miquel Buch i l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs.

A finals de desembre també es va rellevar al major Josep Lluís Trapero com a cap del cos de Mossos, un dels canvis més importants dins la prefectura. La prefectura actual està liderada pel comissari Josep Maria Estela i el seu segon, Eduard Sallent. Alhora, el fins ara cap de l’Àrea Bàsica Policial de Rubí, Carlos Otamendi, serà el nou responsable de la Divisió d’Escortes.

La nova estructura organitzativa dels Mossos d’Esquadra

Dins del nou organigrama dels Mossos, Carles Hernández s’ocuparà de la Comissaria General d’Informació, David Boneta com a cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i Xavier Porcuna com a responsable de la Comissaria Superior de Coordinació Central. El Departament d’Interior ha destacat en un comunicat que es tracta de la cúpula amb major presència de dones de la història, acostant-se a l’objectiu de la legislatura de com a mínim un terç de dones comandaments.

En l’àmbit territorial, Boneta liderarà la Comissaria Superior de Coordinació Territorial. Entre les novetats en aquesta àrea, Josep Lluís Rossell serà el sotscap. El comissari Miquel Esquius s’ocuparà de la Regió Policial Metropolitana Sud; Vicenç Lleonart serà el de Camp de Tarragona, i Joan Carles de la Monja, serà el responsable de Terres de l’Ebre.

Pel que fa als serveis centrals, liderats pel comissari Porcuna, destaquen els nomenaments de Chacon i Hernández, però també hi ha altres novetats. Jordi Ferret serà el comissari a la Direcció General de la Policia; la intendenta Mónica Luís serà la nova cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat; l’intendent Miquel Àngel Garcia serà el sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central; Miquel Hueso es farà càrrec de la Comissaria General de Recursos Operatius; l’intendent Joan Carles Granja serà el cap de la Divisió d’Investigació Criminal, i l’inspectora Àngels Bosch serà la sotscap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació.

Els canvis afecten 31 comandaments, 14 provinents del territori i 17 que estaven destinats als serveis centrals. Interior ha remarcat que aquesta serà la cúpula amb major presència de dones. La prefectura, formada per un terç de dones; la direcció estratègica amb un 50%; un 26% de dones a la direcció operativa i un 23% a les posicions de sots cap de Comissaries Generals o Regions Policials.

La reestructuració de l’organització dels Mossos es consolidarà en una tercera fase de canvis que tindran lloc quan estiguin resoltes les convocatòries de promoció a les categories de comissari (6 places), intendent (10 places) i inspector (24 places) que es publicaran el proper mes de febrer.

Pel que fa a l’edat, la mitjana canvia de 56 a 50 anys a la prefectura i de 55 a 49 anys a la direcció estratègica, quan la mitjana d’edat entre el grup de comissaris és de 57 anys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top