Publicitat
Comarca

Alteracions a l’R4 i l’R8 de Rodalies per obres

La circulació de trens entre Martorell i Rubí estarà interrompuda uns mesos a partir d’aquest dissabte

L’estació de Rodalies Renfe de Rubí

Les línies R4 i R8 de Rodalies, que passen pel Vallès Occidental, i l’R1 es veuran afectades per obres entre el pròxim dissabte 23 d’abril i fins al febrer del 2023, amb alteracions destacades a conseqüència d’actuacions que es duran a terme en els pròxims mesos a la xarxa ferroviària de Catalunya i que compten amb una inversió de 471 milions d’euros, segons xifra el Ministeri de Transports.

Entre elles, hi ha els avenços a la nova estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal i la futura estació de la Sagrera, el desenvolupament del corredor mediterrani a Castellbisbal, la integració urbana del ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat i la remodelació de l’estació de Molins de Rei.

El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores, va explicar aquest dimarts que el desenvolupament de les obres –que va qualificar de gran complexitat tècnica i de planificació- serà incompatible amb el manteniment del servei ferroviari a l’R4, R8 i R1, en executar-se sobre línies en funcionament. Per aquest motiu, a partir del pròxim dissabte, 23 d’abril, i fins al febrer del 2023, es limitarà la capacitat operativa i hi haurà un seguit de restriccions a totes tres línies de Rodalies.

Inici del recorregut a Castellbisbal

A l’R4 (Sant Vicenç de Calders-Manresa per Martorell), els trens que habitualment inicien o finalitzen el seu recorregut a Martorell ho faran des de Castellbisbal, amb una freqüència de dos trens per hora i sentit entre Sant Vicenç de Calders (Tarragona) i Castellbisbal i la posada en marxa d’un bus complementari entre Castellbisbal i Martorell. Serà així mentre durin les obres d’adequació del túnel de doble via del corredor mediterrani, en un tram clau per a la infraestructura com és el de Castellbisbal i Martorell.

En paral·lel, a l’R8 (Martorell-Granollers Centre per Cerdanyola Universitat), la circulació ferroviària quedarà interrompuda entre Martorell i Rubí. Els trens iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a l’estació de Rubí, i hi haurà servei de bus alternatiu entre les estacions de Martorell, Castellbisbal i Rubí.

Mentrestant, a l’R1 (Molins de Rei / L’Hospitalet-Blanes / Maçanet per Mataró), tots els trens començaran o finalitzaran el seu recorregut a l’Hospitalet de Llobregat, abolint-se la circulació de combois a l’R1 entre Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat.

Els viatgers disposaran com a alternativa els trens de la línia R4, amb una freqüència de 15 minuts (10 minuts, durant les hores punta).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Alteracions a l’R4 i l’R8 de Rodalies per obres
To Top