Publicitat
Comarca

Nadia Ghulam visita el Consell Comarcal en el Dia dels Refugiats

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha commemorart aquest dilluns el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb la visita a la seu de la institució de l’escriptora l’afganesa Nadia Ghulam, que ha compartit una visió realista de l’enduriment de la situació actual que viu al seu país des que van entrar els talibans en el govern.

Reconeguda internacionalment per la seva feina amb l’ajuda als refugiats d’Afganistan, Ghulam, que va néixer l’any 1985 a Kabul i va arribar a Catalunya l’any 2006, ha volgut deixar constància que, malgrat la guerra que viu el seu país i les dificultats del dia a dia, continua creient que la pau a l’Afganistan és possible.

Tanmateix, la seva visió ha donat peu a la reflexió sobre la duresa de la seva vida, que com la de tantes dones afganes, està marcada per les conseqüències d’una guerra civil, la fam i el règim talibà. Ghulam ha fet paleses les dificultats i crueltats que pateixen, especialment les dones, arran de la política dels talibans, que van arribar al poder el passat mes d’agost de 2021.

El seu règim ha repercutit en què Afganistan sigui considerat per organismes internacionals com el Comitè de Drets Humans, el país més perillós del món per les dones. A més de la pobresa i la corrupció, l’emirat islàmic dels talibans és el més arriscat on pugui viure una dona si es tenen en compte altres factors també com la salut, la violència sexual i no sexual, la violència domèstica i la discriminació econòmica.

Després de la intervenció de Ghulam, insistint en “la necessitat d’una ajuda real humanitària on hi cap la col·laboració de tothom”, l’activista ha presentat seu darrer llibre, “Somiant la pau” (ed. Rosa dels Vents), on explica la història familiar de refugiats i la trama burocràtica tan dificultosa per portar els membres de la seva família a Espanya.

L’acte commemoratiu ha finalitzat amb la lectura del Manifest del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2022 per part dels treballadors del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top